Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Swietelsky dokončil stavbu výrobní haly Kern-Liebers CR v Českých Budějovicích

PR článek

Po osmi měsících práce společnost Swietelsky stavební předala výrobní halu strojírenské firmy Kern-Liebers CR v jejím závodě v Českých Budějovicích. Ta má rozlohu 7500 metrů čtverečných a její stavba začala loni koncem srpna. Provoz v ní bude po instalaci technologie slavnostně zahájen 23. května. Tím se výrobní prostory firmy, patřící mezi významné dodavatele komponentů pro automobilový, textilní a spotřební průmysl, rozšíří na 19 tisíc metrů čtverečných. Celková investice přesáhne půl miliardy korun, z nichž na stavební práce připadá zhruba 180 milionů korun.

„Přístavba haly v areálu, kde výroba běží dál, je vždy specifická. A náročná na koordinaci všech stavebních prací, protože chod vlastního provozu nelze narušit. To se bez úzké spolupráce s investorem, a také plánováním v dostatečném předstihu, neobejde. Těší mě, že se to zde podařilo velmi dobře zvládnout, i když letošní zima, v průběhu které probíhaly hlavní stavební procesy, nám příliš nepřála,“ říká Pavel Rouha, ředitel závodu Pozemní stavby Jih Swietelsky stavební. Ta loni v oboru průmyslových staveb například postavila ve Strakonicích výrobní haly firmy Denios, výrobní halu společnosti Hauser v Kaplici a letos na jaře dokončila v Jihlavě stavbu vývojového centra R&D Automotive Lighting.

Jaroslav Kopp, jednatel společnosti Kern-Liebers CR, připomíná, že investice do rozšíření produkce byla nevyhnutelná, neboť objekty už byly zcela zaplněné a nešlo do nich umístit další technologie, nezbytné pro pokrytí nových projektů v Česku, Polsku a Maďarsku. Do nové haly firma umístí celý provoz tepelného zpracování kovů a omílání. Nové technologie za přibližně 320 milionů korun jí umožní rozšířit portfolio výrobků a otevřít nové trhy.

Společnost Swietelsky stavební zde ještě pracuje na drobných stavebních objektech, kde skončí v polovině června. Po přestěhování části technologie do nových prostor budou ještě následovat stavební úpravy ve stávajících halách.

Štítky České Budějovice, technologie, DENIOS s.r.o., HAUSER, Polsko, Česko, Maďarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Swietelsky dokončil stavbu výrobní haly Kern-Liebers CR v Českých Budějovicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.