Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Včelkohraní je soutěž pro děti a rodiče. Bude už pošesté a má propagovat včelaření

Zábava a vzdělávání pomocí originálních pomůcek. To je už šestý ročník Včelkohraní, který se uskuteční v sobotu 22. dubna. Trasa začíná u zvoničky na návsi na Borku u Českých Budějovic a putování i se splněním zajímavých a zábavných úkolů potrvá asi hodinu. Cílem je propagace včelaření.

Včelkohraní  je hravá lesní soutěž pro děti a rodiče s cílem vzdělávat širokou veřejnost v oblasti včelařství. „Tuto akci jsme začali pořádat pro naše děti a pozvali jsme jejich kamarády. Účastníci si ji oblíbili, proto jsme Včelkohraní začali organizovat každoročně. Celkově se již uskutečnilo pět ročníků od roku 2012 do roku 2016. Loni se hry, jejímž cílem je propagace včelaření, účastnilo na 150 dětí se svými rodiči. Letos pořádáme již šestý ročník,“ uvedla hlavní organizátorka akce Vladimíra Nechvátalová.

Letošní Včelkohraní se uskuteční v sobotu 22. dubna od 13:30 do 17:00 hodin. Trasa začne u zvoničky na návsi na Borku u Českých Budějovic a putování i se splněním zajímavých a zábavných úkolů potrvá asi hodinu. Pokud bude ideální počasí, hra se uskuteční venku. V případě deště či chladného počasí je připravena i mokrá varianta v kulturním sále v Pražské ulici.

Včelkohraní respektuje principy, které vykrystalizovaly v průběhu konání prvních ročníků. Těmi jsou zábava a vzdělávání pomocí originálních pomůcek, které jsou pro každý ročník vždy nové. Tyto aktivity jsou zároveň velmi různorodé. Děti najdou na stanovištích výtvarné náměty, sportovní i vědomostní aktivity. Navíc si domů odnesou část „nekonečné knížky“, kterou každý rok doplní o nové stránky.  

„Včelkohraní letos podporují přímou účastí dobrovolníci z řad široké veřejnosti, včelaři ze Základní organizace Českého svazu včelařů Borek a Okresního výboru Českého svazu včelařů České Budějovice. Postupně se k akci přidávají další podporovatelé z řad institucí a veřejnosti,"  připomněla organizátorka.

Autoři

Štítky včelařství, České Budějovice, Borek, Český svaz včelařů, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Včelkohraní je soutěž pro děti a rodiče. Bude už pošesté a má propagovat včelaření  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.