Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sněžení a výpadky dodávek elektrické energie prověřily i vodohospodáře

I přes výpadky dodávek elektrické energie, které v noci na dnešek především na Lipensku a v okolí Prachatic, způsobilo silné sněžení a pády stromů, lidem v zasažených oblastech tekla pitná voda. Zaměstnanci českobudějovické společnosti Čevak, která provozuje vodohospodářskou infrastrukturu. nepřetržitě sledují a vyhodnocují situaci na úpravnách vod, vodojemech a dalších zařízeních.

Nejdéle byly bez elektřiny Prachatice, Volary, Černá v Pošumaví a okolí Vyššího Brodu. Přesto se nám podařilo, i díky dostatečné kapacitě vodojemů v těchto oblastech, dodávky pitné vody zajistit. Kontroly objektů komplikovaly popadané stromy a nesjízdné komunikace. Místy napadlo i více než dvacet centimetrů sněhu,“ řekl provozní ředitel společnosti Lubor Tomanec.

Situace se začala stabilizovat po poledni. Kolem 14. hodiny byly bez dodávek elektrického proudu Bližná a také například úpravna vody ve Vyšším Brodě. Místní vodojem má ale dostatečné zásoby vody, pokud by bezproudí trvalo déle, jsou hospodáři připraveni nasadit dieselagregát. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Prachatice, Vyšší Brod, Volary, Černá v Pošumaví, Bližná, elektrická energie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sněžení a výpadky dodávek elektrické energie prověřily i vodohospodáře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.