Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: V českobudějovické Žluté ponorce zářil barman z Českého Krumlova

Připravit čtyři porce soutěžního drinku, který má příběh. To bylo úkolem soutěžících při premiérovém ročníku barmanské soutěže s názvem Dubliner Poetic Cup v budějcké Žluté ponorce. A svou show se snažilo zaujmout porotu celkem deset soutěžících z různých koutů České republiky.

Soutěžilo se v kategorii  Twist Old Fashioned. „Barmani měli vytvořit twist, což je laicky řečeno jakási předělávka tradičního koktejlu. Jeho moderní alternativa. I tady v tom směru je zapotřebí jít s dobou, držet krok se současnými trendy. A právě soutěžící předvedli, jak jsou právě v tomhle dobří, jak se s inovací a novým osvěžením tradičního koktejlu umí vypořádat. Bylo to vlastně jakési představení, kromě toho, že museli koktejl připravit, museli povyprávět jeho příběh," vysvětlil šéfbarman českobudějovického Poetic Cocktail Baru Žlutá ponorka Milan Mriglod.

Ten byl jedním z hodnotících v tříčlenné porotě. A tu nejvíce svým výkonem zaujal barman Jan Lukas z Českého Krumlova. „Vyhrál zcela zaslouženě," podotkl Mriglod. 

Stříbro vybojoval Martin Vogeltanz z Plzně a třetí byla barmanka Sandra Šalatová z Prahy. Ta byla v soutěži v Českých Budějovicích růží mezi trním, ženy se podle Milana Mrigloda do barmanského řemesla moc nehrnou. „Přece jen, byť se to nemusí zdát, je to dřina. Je to opravdu fyzicky velice náročný obor," vysvětlil šéfbarman.

Porota ale ocenila výkony všech soutěžících, neměla to tak při rozhodování vůbec jednoduché. A svá želízka v ohni měla i Žlutá ponorka.

„Všichni se účastnili soutěže poprvé, takže především sbírali zkušenosti. Ale klobouk dolů před nimi, všichni se s tím poprali skvěle. Troufám si tvrdit, že mají výborně našlápnuto do dalších soutěží," vyzdvihl výkon domácích barmanů Milan Mriglod. Zároveň podotkl, že celá soutěžní premiéra se ve Žluté ponorce povedla. „Věřím, že se ze soutěže u nás stane tradice," dodal šéfbarman Žluté ponorky.

Barmanská soutěž v budějcké Žluté ponorce

Úterý, 23. května 2017, 16:13

Barmanská soutěž v budějcké Žluté ponorce
Barmanská soutěž v budějcké Žluté ponorce

Štítky barman, koktejl, bar, soutěž, ponorka, Český Krumlov, Česko, Jan Lukas, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V českobudějovické Žluté ponorce zářil barman z Českého Krumlova  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.