Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Elegantní stojkou baví turisty po celém světě. Teď ji vystřihla přímo u temelínského reaktoru

Manhattan, Hollywood, Eiffelovka, Kapské město, Tokio, Benátky a teď i Temelín. To jsou jen příklady míst, kde se fotila bývalá česká reprezentantka v gymnastice Barbora Povišerová. Na tom asi není nic zvláštního, jenže třiadvacetiletá Bára se fotí ve speciální póze. Elegantní stojkou tak baví turisty po celém světě. A pobavila i techniky Jaderné elektrárny Temelín. Šlo patrně o první stojku na světě u jaderného reaktoru.

„Stojku jsem začala dělat, když mi bylo osmnáct let. Vzniklo to v New Yorku, když jsem chtěla nějakou netradiční fotku s Manhattanem. Táta řekl, abych udělala stojku, tak jsem poslechla. Od té doby ji dělám na všech zajímavých místech, které navštívím,“ říká sympatická brunetka Barbora Povišerová z Českých Budějovic.

Více než sedm tisíc fanoušků na sociálních sítích tak může Báru na jejím profilu vidět ve speciální stojce na holywoodském chodníku slávy, před Eiffelovkou, v Benátkách nebo Barceloně. Během svých gymnastických fíglů většinou pobaví i spoustu turistů. Stojku většinou dělá před místy, které jsou pro dané město charakteristické. „Například v Kapském městě jsem dělala stojku u výhledu na Stolovou horu. Byla tam asi stovka turistů a všichni se velmi bavili, povzbuzovali mě a tleskali,“ vzpomíná Bára s úsměvem.

U reaktoru už pózovali Zdeněk Troška, hokejisté i nejhezčí česká maturantka

Z Temelína si potlesk sice neodnesla, nevšední zážitek ale ano. Stojku totiž vystřihla jen několik metrů od částečně otevřeného reaktoru. „Strach jsem neměla, ale nebylo to moc pohodlné. Musela jsem mít helmu, rukavice, dozimetr, prostě vše, v čem se zde pohybují všichni pracovníci,“ popisuje bývalá žákovská gymnastická reprezentantka.

Čas od času dá ČEZ souhlas k podobnému focení. V minulosti už u reaktoru zapózoval například režisér Zdeněk Troška, hokejisté Motoru nebo nejhezčí česká maturantka. „Pár podobných fotek má mnohdy větší vliv než přesné, ale složité technické vysvětlování. Vše samozřejmě probíhá za dodržení všech pravidel. Focení je záležitost několika minut a v žádném případě nesmí narušit průběh odstávky,“ zdůraznil mluvčí elektrárny Marek Sviták.

Za tři měsíce Báru čeká dobrovolnická stáž v Keni, ještě předtím bude několik týdnů studovat v Číně a ve druhé polovině roku pracovně navštíví Spojené státy. V prosinci v Českých Budějovicích musí zvládnout charitativní Andělskou aukci. Její organizaci převzala od své maminky. Loni ji jako hlavní organizátorka připravovala vůbec poprvé a pro děti z Arpidy zajistila 772 tisíc korun.

Tisková zpráva | Foto Marek Sviták, Matěj Matoušek a archiv Barbory Povišerové

Štítky stojka, Temelín, reaktor, svět, Manhattan, Benátky, Kapské Město, Eiffelova věž, Jaderná elektrárna Temelín, Tokio, Hollywood, Zdeněk Troška, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Elegantní stojkou baví turisty po celém světě. Teď ji vystřihla přímo u temelínského reaktoru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.