Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na mezinárodní výstavě Expo 2017 budou i zástupci jižních Čech

Součástí mezinárodní výstavy Expo 2017, na jejíž zahájení letí do kazašské Astany i prezident Miloš Zeman, bude také Jihočeský kraj. V české expozici Důmyslnost řešení bude představen ve spolupráci se státními agenturami CzechTourism a Czech Trade. Národní pivovarnictví bude s čepovaným světlým ležákem reprezentovat v restauraci rovněž Budějovický Budvar.

„Cílem je oslovit nejen Kazachstán, ale celý středoasijský region, tedy Kyrgyzstán, Tádžikistán, Uzbekistán, Turkmenistán, ale i další země. Je třeba připomenout, že se bude prezentovat celkem 110 států, takže jde o velkou obchodní příležitost i možnost k navázání nových kontaktů a různých forem spolupráce,“ uvádí ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromír Polášek.

Výprava, která do Astany zamíří na přelomu července a srpna, bude čítat zástupce jihočeské krajské samosprávy, cestovního ruchu nebo obchodní a podnikatelské sféry. „My se zde spolu s CzechTourismem zúčastníme velkého setkání organizací působících v cestovním ruchu z celého světa,“ doplňuje Polášek.

Na mezinárodní výstavě Expo 2017 nebude chybět ani národní pivovar Budějovický Budvar. „Do Kazachstánu vyvážíme pivo již více než dvacet let. Značka Budweiser Budvar je tam vnímána jako ambasador českého piva a symbol kvality. Od účasti na Expo očekáváme výrazné zvýšení povědomí o naší značce a jejím českém původu nejen v Kazachstánu, ale i v dalších zemích tohoto regionu,“ říká vedoucí exportního oddělení Budějovického Budvaru Renata Pánková.

V české restauraci, kterou může od 10. června do 10. září navštívit až šest milionů návštěvníků, se bude čepovat budvarský světlý ležák. Vařit se v ní budou tradiční speciality a zvěřina. Zákazníky obslouží rodilí Kazaši, jenž studovali v České republice, znají její kulturu a domluví se česky.

Foto astanaexpo2017.cz

Štítky Budvar, Expo, světlý ležák, výstava, Kazachstán, Astana, Jihočeský kraj, Světová výstava, Budějovický Budvar, Nur-Sultan, Miloš Zeman, CzechTourism, CZ Finance a.s., cestovní ruch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na mezinárodní výstavě Expo 2017 budou i zástupci jižních Čech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.