Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Některá letní koupaliště na jihu Čech zdražila vstupné

Návštěvníci některých koupališť v Jihočeském kraji musí počítat s tím, že za vstup zaplatí více než loni. Zdražení se však pohybuje pouze v řádu procent. Většina letních plováren a a koupališť v těchto dnech zahajuje sezonu. Otevírací dobu však zatím stále ovlivňují výkyvy počasí.

„Provoz jsme už zahájili, ale zrovna máme zavřeno. Není dostatečné teplo,“ řekl ve čtvrtek vedoucí koupaliště v Dačicích na Jindřichohradecku Mojmír Holec. Právě tento areál v porovnání s loňským rokem zdražil vstupné. Za celý den návštěvník zaplatí 100 korun, což je o 20 korun více než loni. „Nutí nás k tomu náklady na provoz,“ řekl Holec. Dodal, že minulá sezona nebyla z pohledu letních koupališť příliš úspěšná, ovlivnilo ji nestabilní počasí.

Vstupné zdražili rovněž na letní plovárně v Soběslavi na Táborsku. Dospělí zaplatí za celý den v areálu 85 korun, což je o deset korun více než minulé léto. 

Mezi areály, kde se cena nemění, patří například letní plovárna v Českých Budějovicích. Provoz zahájila už poslední květnový týden. „Vzhledem k rekonstrukci vnitřního bazénu bude venkovní areál stejně jako loni otevřený až do konce září,“ řekl ředitel Sportovních zařízení města Tomáš Novák. Lidé za tříhodinový vstup zaplatí 50 korun, za celodenní 90 korun.

Stejné ceny jako v minulých letech platí i pro venkovní plovárnu ve Strakonicích. Provozovatelé tam nabízejí dva rozdílné tarify. První se týká června a září, kdy lidé za celodenní vstup zaplatí 60 korun, druhý je pro prázdninové měsíce, kdy je vstupné 80 korun. „Upravili jsme tobogán, aby lépe klouzal,“ řekl vedoucí areálu Karel Dvořák.

Zdarma se lidé mohou vykoupat v Horní Stropnici na Českobudějovicku. Musí však počítat s chladnější vodou, jelikož jde o přírodní zdroj, který není nijak ohřívaný. „Napouštíme bazén a možná, že o víkendu už bude k dispozici,“ řekl starosta Horní Stropnice Václav Kučera.

Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky koupaliště, Česko, Jihočeský kraj, okres Jindřichův Hradec, Dačice, Václav Kučera, Tomáš Novák, Horní Stropnice, okres Tábor, Soběslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některá letní koupaliště na jihu Čech zdražila vstupné  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.