Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zemřel vynálezce ananasové pizzy Hawai

Máte rádi pizzu? A máte rádi pizzu Hawai? Milovníci tohoto gastronomického „zážitku“ smutní. Zemřel její vynálezce – řecký imigrant Sam Panopoulos. Bylo mu 83 let.

Snad každý už ji alespoň jednou měl. Šunku a rajčatový základ doplnil vůbec poprvé ananas v roce 1962. V Chathamu v Ontariu, kde vlastnil Panopoulos se svými bratry Eliasem a Nikitasem Satellite Restaurant.

Stalo se tak více než osm let poté, co se Panopoulos přesunul z Řecka do Kanady. Se svou ženou Christinou byl v manželství padesát let. Ve čtvrtek nečekaně zemřel v nemocnici.

Pizza Hawai vyvolává v gastronomickém světě rozpaky. Někteří ji milují, jiní se na ni nemohou ani podívat. Například islandský prezident Gudni Jóhannesson se dříve vyjádřil ve smyslu, že by ji v zemi rád zakázal. Jenže nemůže.

Foto Janine from Mililani, Hawaii, United States (do you like...pineapple? Uploaded by Fæ) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

Štítky pizza, Sam Panopoulos, Gudni Jóhannesson, Kanada, Řecko, Ontario, Chatham

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel vynálezce ananasové pizzy Hawai  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.