Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Už jsou z nich čtenáři. Prvňáčci při pasování dostali knížku, která se nedá nikde koupit

Odměna v podobě krásné knížky s názvem Lapálie v Lampálii čekala na prvňáčky, kteří byli v českobudějovické pobočce Jihočeské vědecké knihovny ve Čtyřech Dvorech slavnostně pasovaní na čtenáře.

Slavnostního ukončení projektu Už jsem čtenář - knížka pro prvňáčka, se zúčastnilo čtyřicet prvňáčků ze Základní školy Emy Destinové v Českých Budějovicích. V knihovně Čtyři Dvory se jim celý školní rok věnovala knihovnice Václava Medalová - Hůdová.

„Knihu Lapálie v Lampálii, kterou děti za odměnu dostaly, neseženete v žádném knihkupectví. Vydává se pouze pro tyto účely a získají ji pouze prvňáčci, kteří se do se svými třídami zapojili do projektu Už jsem čtenář - knížka pro prvňáčka," uvedla projektová pracovnice Jihočeské věděcké knihovny Petra Mašínová.

Celoroční projekt Už jsem čtenář – knížka pro prvňáčka, probíhal od prosince do května na pobočkách knihovny ve Čtyřech Dvorech, v Suchém Vrbném a v dětském oddělení Na Sadech. Do projektu se zapojilo celkem 177 prvňáčků ze tří českobudějovických škol.

Autoři | Foto Petra Mašínová

Štítky kniha, prvňáček, čtenář, knihovna, pasování, projekt, Jihočeská vědecká knihovna, České Budějovice, Na Sadech, Suché Vrbné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už jsou z nich čtenáři. Prvňáčci při pasování dostali knížku, která se nedá nikde koupit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.