Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Každý budějcký prvňáček dostane „pastelkovné"

Celkem 424 800 korun dostanou budějcké základní školy pro své prvňáčky. Jedná se o takzvané pastelkovné. A při počtu 1062 dětí, které v září načnou povinnou školní docházku, příspěvek znamená čtyři stovky pro každého prvňáčka na nákup učebních pomůcek.

Město České Budějovice zřizuje šestnáct základních škol a už od roku 2012 pravidelně poskytuje mimořádnou dotaci pro prvňáčky. „Jedná se o takzvané pastelkovné“. To znamená, že každý školáček nastupující do první třídy dostane finanční částku na nákup učebních pomůcek. Letos je to 400 korun. Tuto částku si tak mohou rodiče škrtnout ze svých výdajů, i když i tak jich budou mít dost, protože vybavit prvňáčka není vůbec levná záležitost,“ říká náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola.

V září by mělo do základních škol v Českých Budějovicích nastoupit 1062 dětí. „Řečí čísel to znamená 424 800 korun jako podpora od města,“ vypočítává náměstek Petr Podhola a dodává, že finanční prostředky budou rozděleny na jednotlivé základní školy podle počtu nastupujících dětí. Školy pak pro své prvňáčky nakoupí základní vybavení potřebné pro výuku, jako jsou například pastelky, sešity nebo vodovky na malování.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky prvňáček, škola, pastelkovné, příspěvek, České Budějovice, základní škola, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Každý budějcký prvňáček dostane „pastelkovné"  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.