Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nedělní déšť vytopil obchody v IGY Centru

Nedělní průtrže mračen, které se během dne několikrát přehnaly přes České Budějovice, nenadělaly starosti jenom obyvatelům krajského města. Problémy s vodou hlásilo i IGY Centrum. Dva obchody, jenž byly nejvíce zasaženy, budou několik dní zavřené.

„Přišla jsem v pondělí do práce a v obchodě bylo několik centimetrů vody. Technická podpora a dělníci mi pomáhali dostat vodu pryč. Chyba je patrně na straně Metrostavu, jehož pracovníci nechali odkrytou nějakou horní část pasáže, kde zrovna dělají kino. Dnes už do obchodu voda neteče, takže se může začít opravovat. Ale nejde elektřina, strop je úplně promočený a podlaha je zničená. Snad začneme zase co nejdřív prodávat, ale minimálně měsíc to potrvá,“ říká Olena Rudenko, vedoucí prodejny Otto Berg. 

O reakci bylo požádáno vedení společnosti Metrostav, ale na dotaz nikdo nereagoval. Nastalou situaci však potvrzuje vedení obchodního střediska. „V IGY Centru probíhá rozsáhlá modernizace za provozu a to s sebou bohužel přináší i dílčí komplikace, kterou je i zmíněné nedělní zatečení dešťové vody do interiéru. Ač je to nepříjemná událost a zřejmě dva obchody budou na několik dnů uzavřeny, rozsahem se nestalo nic závažného,“ zmiňuje manažer IGY Centra Michal Lojka.

Nákupní středisko IGY Centrum je podle Lojky na podobné situace systémově připraveno a s dotyčnými nájemci vytopených obchodů již jedná o odpovídající kompenzaci. Na probíhající výstavbě nové části IGY Centra se nastalé komplikace projevit nemají. „Rozhodně můžeme ubezpečit, že tato událost nemá žádný vliv na harmonogram prací a tedy i celkový termín dokončení modernizace a rozšíření IGY Centra,“ dodává Lojka.

Štítky déšť, nehoda, obchodní centrum, rekonstrukce, obchod, České Budějovice, Metrostav, Otto Berg

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nedělní déšť vytopil obchody v IGY Centru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.