Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Jihočeští hasiči mají v horkých dnech plné ruce práce. Zaměstnává je hlavně oheň

Jihočeští hasiči během roku vyjíždějí každý den průměrně k dvaceti událostem. Ovšem za poslední dva dny se počet zásahů hasičských jednotek zdvojnásobil. Mohou za to především požáry, kterých hasiči na jihu Čech od pondělí 31. července likvidovali téměř dvacet.

Z požárů na jihu Čech převažují ty v přírodním prostředí a především ty, které jsou spojeny se žňovými pracemi. Největší škodu ve výši jeden a půl milionu korun způsobil požár, který na poli u Žďáru na Kaplicku zničil v pondělí 31. července balíkovací stroj. Příčinou tohoto požáru byla technická závada na uvedeném zemědělském stroji, zadřené kuličkové ložisko na lisovacím zařízení.

Oheň ale museli likvidovat českobudějovičtí hasiči také přímo v krajském městě, kde na ulici v úterý 1. srpna vzplálo auto. Tam plameny napáchaly škodu za 400 tisíc korun. Naštěstí se nikomu nic nestalo.

ČTĚTE TAKÉ: Na Rudolfovské třídě shořel osobní automobil

A tak jak to po tropických dnech bývá, byly v noci z úterý 1. srpna na středu 2. srpna pro Jihočeský kraj očekávány bouřky a silné deště. „Český hydrometeorologický ústav vydal na tyto jevy výstrahu. Ta se však z pohledu hasičů nevyplnila. V průběhu úterý a noci na středu jihočeští hasiči zasahovali jen u několika popadaných stromů," uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky hasič, požár, zásah, žně, oheň, škoda, Česko, Žďár, Český hydrometeorologický ústav, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští hasiči mají v horkých dnech plné ruce práce. Zaměstnává je hlavně oheň  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.