Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Kinematograf bratří Čadíků je v polovině. Diváci už přispěli na Konto Bariéry téměř půl milionu

Přestože je teprve polovina léta, podařilo se Kinematografu bratří Čadíků na dobrovolném vstupném vybrat pro Konto Bariéry již 482 tisíc korun. Pojízdné filmové promítání brázdí Českou republiku od června do září a dobrovolné vstupné na projekce jde na dobročinné účely. I letos je tento výtěžek určen pro Konto Bariéry.

„Spolupracujeme s Kinematografem bratří Čadíků devět let a přineslo nám to téměř pět a půl milionu roku. Věřím, že lidé chodí rádi i proto, že tím přispějí na dobrou věc. Tak si to vysvětluji já i pan Josef Čadík,“, říká ředitelka Konta Bariéry Božena Jirků.

Každý návštěvník Kinomatografu má i letos možnost přispět libovolnou částkou na Konto Bariéry. Z letošního výtěžku z Českých Budějovic (18723 korun), Velkého Meziříčí (17 334 korun), Benátek nad Jizerou (16 228 korun), Velké Bíteše (11487 korun), Rumburku (8147 korun), Janišova (3507 korun) a dalších měst, může nadace podpořit například nákup poměrně drahých rehabilitačních přístrojů motomed, který u handicapovaných zmírňuje poškození vyvolané nedostatkem pohybu a mobilizuje zbytkové síly svalů.

Každoročně diváci Kinematografu pomohou desítkám klientů. Jenom v minulém roce díky nim podpořilo Konto Bariéry 38 žadatelů o finanční pomoc. Pořídit se tak mohly nákladné zdravotní a kompenzační pomůcky jako je rehabilitační přístroj motomed, přístroj WalkAid, sluchadla a jiná speciální zařízení.

 

Autoři

Štítky Kinematograf bratří Čadíků, kino, film, Konto Bariéry, dobročinná akce, Nadace Charty 77, Česko, České Budějovice, Velké Meziříčí, Benátky nad Jizerou, Velká Bíteš, Rumburk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kinematograf bratří Čadíků je v polovině. Diváci už přispěli na Konto Bariéry téměř půl milionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.