Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Svatební sezona se nevyhýbá ani Temelínu. Počet svateb se zde přiblížil stovce

Počet svateb, které se konají v areálu jihočeské jaderné elektrárny, se blíží stovce. O víkendu si své „ano“ ve stínu chladicích věží řekla dvojice z nedalekého Týna nad Vltavou. Další dva obřady zde temelínského starostu čekají už za šest dní.

Romantický zámecký park největší české elektrárny byl pro Hanu i Zdeňka logickou první volbou. Novomanžel je zde přímo zaměstnaný a jeho žena zde pracovala na brigádě. „Do zámeckého parku se jezdíme fotit s dětmi. Je to krásné místo, které máme skoro doma. A doplňujeme to vyhlášenými větrníky z temelínské kantýny, takže nebylo o čem přemýšlet,“ říká za šťastný pár Hana Hrdinová.

Termín ale hledali novomanželé poměrně dlouho. Mimo jiné se starají o fotbalové hřiště v obci Temelín a v červenci naopak bylo stále plno v Infocentru, kde se část obřadu koná. V pořadí už šlo od roku 2006 o 94 svatbu na Temelíně. Další dvě jsou na pořadu už v následujícím víkendu.

Souvisí to s tím, že nás lidé znají, takže zájem o svatby neklesá. Už se těsně blížíme stovce. Letošní hlavní svatební sezóna by měla skončit v sobotu 9. září, kdy máme naplánovaný zatím poslední obřad,“ vysvětluje vedoucí temelínského Infocentra Jana Gribbinová.

Tisková zpráva | Foto Jana Gribbinová

Štítky svatba, Temelín, park, novomanželé, Týn nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svatební sezona se nevyhýbá ani Temelínu. Počet svateb se zde přiblížil stovce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.