Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do školky budějcké nemocnice se vejde víc dětí

Přístavbu Mateřské školy Preslova v Českých Budějovicích dokončila tamní nemocnice. Navýšila tak kapacitu zařízení ze 78 dětí na 103. Firemní školka je prioritně určena dětem zaměstnanců nemocnice a Krajského úřadu Jihočeského kraje.

„Vybudovali jsme novou třídu, která má samostatné sociální zázemí, šatnu a tak dále. Přístavba je s dosavadní budovou propojená, součástí je i malá vyrovnávací plošina na přivážení jídla z přípravny. Práce jsme měli naplánované tak, aby byla nová třída k dispozici od začátku nového školního roku, tedy od 1. září,“ uvádí vedoucí oddělení stavebních investic Nemocnice České Budějovice František Bostl.

Projekt byl navržen tak, aby byla v budoucnu možná další nástavba. „Pokud se někdo třeba za pět let rozhodne, že je nutné postavit další třídu, bude to možné,“ dodává František Bostl.

Rozpočet projektu byl 7,2 milionu korun. „Museli jsme ale udělat i úpravy okolo budovy – chodník, změnu oplocení a tak dále, tudíž se celkové náklady pohybovaly kolem devět milionů korun. Akce je financována z vlastních zdrojů nemocnice,“ říká František Bostl.

Přístavba byla podle slov ředitelky mateřské školy Ivany Moravcové akutní. „K zápisu nám přišlo jedenačtyřicet žadatelů. Letos jsme ale měli jen tři děti, které odchází do základních škol. To znamená, že bez přístavby bychom mohli přijmout pouze tři zájemce,“ upřesňuje.

Kromě dětí z nemocnice a krajského úřadu do Mateřské školy Preslova dochází také děti z Plané u Českých Budějovic. „Kvůli letišti, které je hlučné, tam vlastní školku postavit nemohou,“ vysvětluje Ivana Moravcová. „Největší procento ale každopádně tvoří děti zaměstnanců nemocnice,“ podotýká ředitelka školky.

Tisková zpráva | Foto Bohumír Langmaier

Štítky školka, nemocnice, dítě, České Budějovice, mateřská škola, Jihočeský kraj, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do školky budějcké nemocnice se vejde víc dětí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.