Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Země živitelka přilákala téměř sto deset tisíc lidí

Agrosalon Země živitelka, který byl šest dní k vidění na českobudějovickém výstavišti, navštívilo 109 278 lidí. Je to nejvíce od roku 2005. Loni dorazilo na agrosalon asi devadesát tisíc lidí.

Za příčiny vysoké návštěvnosti považuje Polan nový koncept výstavy i nový marketing. „Zaměřili jsme se víc na zážitkové zemědělství, na děti, víc na odbornost, zlepšili jsme stravování. Každý jednotlivý krok ukázal, že to byl krok správný. Umístění tak jak má být, obrovský kombajn, dlouhá řada zemědělské techniky, vedle malý zemědělský koutek dětí, to se změnilo hodně," řekl obchodní ředitel českobudějovického výstaviště Václav Polan.

„Jezdím na výstavu každý rok. Vždy tu najdu něco zajímavého, ale nejvíc se vždy těším na živé exponáty. Je jen škoda, že zvířat na Zemi živitelce není víc, Ale ráda vždy omrknu i nové traktory a stroje, baví mě také pavilony s nabídkou jídla a pití. A letos mě hodně zaujala historická parní oračka Přemysl," zhodnotila návštěvu letošního agrosalonu Zuzana Beranová z Dolan.

„Na výstavu jsem jezdíval už jako kluk s rodiči, teď my bereme do Českých Budějovic zase své děti. Kluky nejvíc zajímají traktory, u nich by klidně vydrželi celý den. Na každý si sáhnou, když je to možné, vlezou do něj," řekl Jan Brejcha z Písku, který si zase prý vždy rád chvíli posedí v Pivovarské zahradě u dobré muziky. 

Letošní 44. ročník největší zemědělské výstavy v České republice od čtvrtka 24. do úterý 29. srpna představil 550 vystavovatelů, tedy o čtyřicet více než loni. Návštěvníci mohli po šest dnů obdivovat novinky ze světa kombajnů, traktorů, potravinářství i myslivosti každoročně jezdí kolem sta tisíce lidí. Zahájení se tradičně zúčastnil prezident Miloš Zeman, jeho předchůdce Václav Klaus nebo ministr zemědělství Marian Jurečka. O svém vztahu k myslivosti mluvil na agrosalonu i bývalý hokejista Dominik Hašek.

Policie nemusela při agrosalonu řešit nic důležitého. „To, že se někdo ztratí, a pak se najde, je klasika," řekl policejní mluvčí Milan Bajcura s tím, že kapesní krádeže již před několika lety vymizely i proto, že výstavu přestaly jezdit organizované skupiny zlodějů.

Autoři | Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky Země živitelka, výstava, návštěva, traktor, Miloš Zeman, Václav Klaus, Dominik Hašek, Marian Jurečka, Jan Brejcha, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Země živitelka přilákala téměř sto deset tisíc lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.