Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Citroën nabízí velice atraktivní šrotovné. A to až sto dvacet tisíc korun

PR článek

Značka Citroën přichází na český trh s ojedinělou nabídkou, která svou výhodností dalece převyšuje tradiční akční ceny či prémie za výkup ojetých vozů protiúčtem. Díky šrotovnému od Citroënu totiž u vybraných nových modelů této značky získá zákazník slevu až 120 tisíc korun. Francouzská značka chce touto aktivitou pomoci zvrátit nepříznivý trend stárnutí českého vozového parku, který aktuálně činí patnáct let, a jít tak ostatním příkladem.

Český vozový park stárne čím dál víc. Podle aktuálních statistik Svazu dovozců automobilů za první pololetí 2017 je průměrné stáří českého vozového parku už patnáct let, čímž se Česká republika v tomto parametru řadí mezi nejhorší státy Evropské unie.

„Po letech přešlapování na místě, kdy se sice na různých úrovních poukazuje na palčivost této neutěšené situace, ale zcela chybí jakákoliv konkrétní akce či vůle něco změnit k lepšímu, jsme se rozhodli převzít sami zodpovědnost a chceme naším skutečně vysokým finančním bonusem pomoci českým motoristům ke koupi nového vozu,“ vysvětluje František Neuman, ředitel značek Citroën a DS v České republice.

Ojedinělá akce už začala. Potrvá až do konce roku

Šrotovné od Citroënu je výrazně vyšší a činí koupi nového vozu opravdu dostupnější. Za příklad může posloužit v tuzemsku velmi oblíbený model Citroën Berlingo, který je ve verzi Shine 1.6 BlueHDi 100 s manuální převodovkou díky šrotovnému od Citroënu zvýhodněn o 120 tisíc korun. Zákazník tak při splnění jednoduchých podmínek šrotovného zaplatí za zcela nové dieselové berlingo oproti původní ceníkové ceně 524 800 korun pouze 404 800 korun.

Výrazně zvýhodněny jsou díky šrotovnému od Citroënu samozřejmě i další modely francouzské značky vyjma modelových řad C5 a Spacetourer. Tato na českém trhu ojedinělá akce odstartovala 1. září a potrvá do 31. prosince. „V rámci šrotovného od Citroënu se chceme primárně zaměřit na nejstarší vozy našich silnic, tedy ty, které splňují pouze emisní normy Euro 1 až Euro 3,“ upřesňuje František Neuman motivy francouzské značky. „Takové vozy necháme ekologicky zlikvidovat, aby byla garance, že se již znovu nedostanou do provozu. Vykupujeme ale vozy všech značek jakéhokoliv stáří,“ dodává Neuman.

Šrotovné lze dostat i za auto, které je vhodné k dalšímu prodeji

Akce se ale nevztahuje výhradně na zmíněné staré automobily. Pokud zákazník přiveze svůj současný automobil, který je vhodný pro další prodej, nabídne mu za něj prodejce další peníze na protiúčet a zároveň i šrotovné. Zákazníkům, kteří nemají vůz na protiúčet nebo nechtějí svůj současný vůz vykoupit, nabídne značka Citroen ekologický bonus ve vyši 80 procent šrotovného. Díky tomu je nyní výměna stávajícího automobilu za nový, modernější, úspornější a v neposlední řadě také bezpečnější, pro každého dostupnější, než kdy předtím.

Vzhledem k výrazně se zpřísňující zejména evropské legislativě, čeká na majitele starších vozů spousta omezení a poplatků. Vždyť i sousední Německo zavádí mýtné na svých dálnicích, které poměrně dramaticky cenově znevýhodňuje starší vozy, které představují větší emisní zátěž pro životní prostředí. Čím dál více omezení pro starší vozy je také pro vjezd do německých měst a leckdy i vesnic. 

Štítky Citroën, auto, peníze, šrotovné, ojetina, vozový park, Česko, Evropská unie, Svaz dovozců automobilů, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Citroën nabízí velice atraktivní šrotovné. A to až sto dvacet tisíc korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.