Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vodní atrakce v Budějcích se ukládají k zimnímu spánku. Jen Samsonova kašna bude bdít

Na příchod chladného počasí začali již nyní pracovníci vodohospodářské společnosti Čevak připravovat kašny a pítka v Českých Budějovicích. Vodní prvky postupně odstaví a zazimují. Jen Samsonova kašna na náměstí Přemysla Otakara II. je tradiční výjimkou.

Deset kašen a sedm pítek na území Českých Budějovic, které mají vodohospodáři z Čevaku na starosti, plánují zazimovat do pátku 29. září. „Z bazénů a technologií vypustíme veškerou vodu, aby se zabránilo zamrznutí a tím jejich poškození. Musíme také zaizolovat přívodní vodoměrné šachty, tedy zajistit je nepromrzajícím materiálem,“ upřesnila postup prací vedoucí útvaru marketingu a komunikace vodohospodářské společnosti Čevak Jitka Kramářová.

Jako poslední se na zimu připraví i Samsonova kašna na náměstí Přemysla Otakara II. Ta přijde na řadu v pondělí 2. října. „Bazén kašny o průměru sedmnáct metrů bude třeba nejprve vypustit a vyčistit, následující den do ní technici naistalují recirkulační zařízení, které v zimě zajišťuje proudění vody a brání jejímu zamrzání. Zkontrolují také čerpadla a vymění poškozené žárovky osvětlení,“ doplnila Kramářová.

Poté vodohospodáři kašnu opět naplní vodou. Jako jediný vodní prvek ve městě se na zimu nevypouští. Kdyby zůstala dlouho prázdná, narušila by se těsnost spár mezi jednotlivými segmenty bazénu.

K zimnímu odpočinku už je také připraveno brouzdaliště u Malého jezu.

Autoři | Foto

Štítky kašna, pítko, zima, České Budějovice, Náměstí Přemysla Otakara II., Přemysl Otakar II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodní atrakce v Budějcích se ukládají k zimnímu spánku. Jen Samsonova kašna bude bdít  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.