Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Jihočeské onkologické dny se zaměřily na nádory prostaty a močového měchýře

Do soboty, 14. října, probíhaly v kongresovém sále Jízdárny v areálu českokrumlovského zámku Jihočeské onkologické dny pořádané Onkologickým oddělením Nemocnice České budějovice. Letošním tématem celorepublikové akce byla diagnostika a léčba nádorů prostaty a močového měchýře.

Každoročně vybíráme témata, která obsahují významné novinky v léčbě a letos se sešly rovnou dvě systémově související uroonkologické diagnózy. I tak byl dostatek prostoru k detailnímu prodiskutování zvolené problematiky ze všech možných hledisek, počínaje epidemiologií, přes diagnostiku až po léčbu včetně jejích komplikací. Na kongresu tak byli zastoupeni nejen kliničtí onkologové a radioterapeuti, ale též urologové, patologové, radiodiagnostici  a specialisté v nukleární medicíně,“ informoval primář Onkologického oddělení Nemocnice České Budějovice Václav Janovský.

Mezi přednášejícími byli špičkoví specialisté z celé České republiky. Za českobudějovické radiologické oddělení promluvil primář Petr Lhoták a za urologické oddělení primář Miloš Fiala.

Tisková zpráva | Foto Jana Kroneislová

Štítky Jihočeské onkologické dny, nemocnice, onkologické oddělení, léčba, Nemocnice České Budějovice, Václav Janovský, Česko, rakovina, močový měchýř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské onkologické dny se zaměřily na nádory prostaty a močového měchýře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.