Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pro aktivní rodinu i na služební cesty. SpaceTourer překvapil svou výbavou i spotřebou

Pokud je pro vás klasické SUV nebo MPV malé, ač už kvůli početné rodině nebo pracovním povinnostem, nezbývá než hledat v kategorii minivan. Jako ideální volba se hned z několika důvodů jeví nový Citroën SpaceTourer, který pro redakci Budějcké Drbny vyzkoušel testovací jezdec.

Jízda SpaceTourerem mě mile překvapila. Hodnotím ho jako nadstandardní víceúčelový rodinný vůz,“ řekl redakci testovací jezdec Pavel Smetana.

Nový Citroën SpaceTourer zaujme už na první pohled svým moderním designem, kvůli kterému se za vámi leckdo otočí. A to u minivanů není úplně běžné. Konstruktérům se v tomto případě podařilo skloubit elegantní linie společně s robustními prvky, které u posádky vyvolávají pocit jistoty. 

Podobným dojmem působí minivan také uvnitř. Díky komfortnímu odpružení a také pohodlnému sezení je SpaceTourer ideálním parťákem na dlouhé cesty. Dílenským zpracováním interiéru navíc zcela bez problému konkuruje ostatním vozům stejné kategorie. 

Zákazníci mohou vybírat ze tří délek vozů a to XS, která měří 4,6 metru, M je o pětatřicet centimetrů delší a XL o délce 5,3 metru. 

Citroën nabízí SpaceTourer ve třech výbavách. Feel a Shine je vybavena bočními posuvnými dveřmi s hands-free ovládáním, otevíratelným zadním oknem, dotykovým displejem navigace, adaptivním tempomatem nebo třeba systémem sledování mrtvého úhlu. Ve verzi Business lze navíc nakonfigurovat čtyři nebo pět otočných sedadel směrem k sobě se samotnými posuvnými sedadly. 

Zájemci o minivan od Citroënu si vyberou mezi naftovou „jedna šestkou“ s manuální šestistupňovou převodovkou a naftovým dvoulitrem. Ten je k dispozici také s automatickou šestistupňovou převodovkou. Ta nabízí velmi příjemné řazení a současně zajímavou spotřebu paliva srovnatelnou s manuální převodovkou. A právě spotřeba je jedním z pomyslných taháků nového SpaceToureru. Zatímco u konkurentů stejné třídy se pohybuje kolem šesti litrů paliva, Citroën dokázal spotřebu stlačit mezi 5,1 a 5,3 litru na sto kilometrů. Pouze ve verzi s naftovým motorem v kombinaci s automatickou převodovkou se spotřeba SpaceToureru pohybuje kolem 6,1 litru. 

Cena minivanu aktuálně startuje na akční částce 530 tisíc bez DPH za SpaceTourer Feel XS 1.6 BlueHDi 115 S&S s manuální převodovkou. Naopak za verzi 2.0 BlueHDi 180 S&S s automatickou převodovkou zaplatíte bezmála milion korun bez DPH. 

Citroën SpaceTourer má na to stát se „černým koněm“ v kategorii minivan. Za slušné peníze zdatně konkuruje ostatním automobilkám, které na trh posílají už několikátou evoluci svých minivanů. SpaceTourer navíc nadchne svým designem, kterým vyvrací to, že je dodávka především „dělníkem“. V nejvyšší výbavě může francouzskému Citroënu závidět řada dražších konkurentů. Na hory, do práce, na dovolenou nebo jen na nákup. SpaceTourer si jednoduše své kupce najde. 

Plusy

+ Pohledný design
+ Nízká spotřeba
+ Tři velikosti karoserie

Minusy

- Větší hlučnost na špatném povrchu
- Horší ovládání automatické převodovky

Kontakt na prodejce:
City - Car a.s. Rudolfovská 42,
370 01 České Budějovice.

tel: 777 737 006
e-mail: sekretcb@citycar.cz
web: citroen.citycar.cz
Facebook

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky hodnocení, Citroën, motor, spotřeba, test, Citroën Spacetourer, Drbna.cz, Pavel Smetana, automatická převodovka, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro aktivní rodinu i na služební cesty. SpaceTourer překvapil svou výbavou i spotřebou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.