Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Strakonická nemocnice dostala od Nadace Křižovatka čtyři nové monitory dechu

Čtyři nové monitory dechu Babysense II předala Nadace Křižovatka Nemocnici Strakonice. Přístroje za 11 880 korun byly pořízeny díky finančním darům soukromých firem. Od zástupců Nadace Křižovatka je převzal primář gynekologicko – porodnického oddělení Václav Vlášek.

„Monitory dechu jsou citlivé přístroje, které mají omezenou životnost, a proto hledáme podporu u sponzorů a dárců i v jednotlivých regionech, abychom pomohli zajistit kontinuální obnovu přístrojů v nemocnicích,“ říká Miloslava Stibůrková z Nadace Křižovatka.

Nadace Křižovatka vybavuje nemocnice a porodnice monitory dechu Babysense již mnoho let. Cílem je vybavit každou postýlku pro miminko a také umožnit rodičům vypůjčení přístroje na nezbytně nutné období, když odcházejí z porodnice se svým dítětem domů.

„Monitory dechu jsou nesmírně důležité. Hlídají nově narozené děti, které jsou ohroženy syndromem náhlého úmrtí. Dochází k němu náhle a neočekávaně, i když jsou naprosto zdravé. Monitor dechu jim může zachránit život,“ vysvětluje ředitel Nemocnice Strakonice Tomáš Fiala.

Tisková zpráva

Štítky monitor dechu, Nadace Křižovatka, nemocnice, Nemocnice Strakonice, a.s., Tomáš Fiala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonická nemocnice dostala od Nadace Křižovatka čtyři nové monitory dechu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.