Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pobyt v Bruselu? Maximálně jsme si ho užili, zní z Ústí

Malí fotbalisté FK Ústí nad Labem byli díky svému umístění na turnaji E.ON Junior Cup v belgickém Bruselu, kde je za tři dny čekal pobyt plný kultury i sportu. Vrcholem byl zápas Jupiler League RSC Anderlecht – St. Lutych.

Čtrnáct hráčů a dva trenéři, kteří spolu vybojovali celkové 4. místo na turnaji E.ON Junior Cup, bylo na přelomu září a října v Bruselu a okolí, kde si užívali místní krásy. Jedním z vrcholů pobytu byla návštěva slavného bojiště Waterloo. 

Trocha historie v podobě bitvy u Waterloo klukům vůbec nevadila. Ba naopak. Právě odsud si odnášejí největší zážitek. Před návštěvou muzea jsme klukům v autobuse pouštěli dokument o Napoleonovi Bonaparte. Absolvovali jsme prohlídku muzea a program vygradoval především návštěvou 4D kina, kde se promítala simulace bitvy,“ uvedl trenér FK Ústí Jiří Strnad.

Je těžké vypíchnout z těch všech zážitků jeden jediný bod, který nás nejvíce zaujal. Ale pokud mám dát na slova kluků, tak musím zmínit ten komfort, co nám společnost E.ON v Bruselu poskytla. Jeden z kluků prohlásil: „Trenére, oni se tu o nás starají jako o reprezentanty.Velké díky za kluky, že mohli tento zážitek prožít,“ dodal dále Strnad.

Tým byl ubytovaný v resortu v Soniánském lese na kraji Bruselu, kde měl k dispozici i wellness a bazén. V rámci pobytu odehrálo Ústí zápasy s týmy Overijse U12 a RSC Anderlecht U11. 

Oba zápasy byly pro nás super zkušenost. S Overijse jsme sice prohráli 8:10, ale nakonec to bylo vyrovnané a velice těžké utkání, které náš tým posunulo zase o kousek výš. Anderlecht nám v utkání na 4x 20 minut nastřílel 16 gólů a byl z toho debakl. Herně se nám nedařilo, ale bereme to z druhé stránky, že pro kluky šlo o další obrovskou zkušenost.“ 

V rámci pobytu se Ústí podívalo i do centra Bruselu a navštívili Atomium. „Prohlídka samotného města byla poučná a kluci se tak mohli seznámit s jinou kulturou. Prohlídka Atomia nás nadchla. Koukali jsme s otevřenou pusou na chloubu Bruselu.

Za týmem dorazil také patron projektu E.ON Rodinný fotbálek Jan Koller, který kluky doprovodil na utkání Jupiler League Anderlecht – St. Lutych. Pro tým byla účast Honzy Kollera překvapení. „Když se objevil, vypukla mezi klukama veliká radost. Honza se s nimi bavil jako jejich kamarád. V autobuse cestou na zápas s Anderlechtem si na Honzu každý z kluků připravil dvě záludné otázky, některé byly velice povedené jako třeba ta, jak se cítil jako brankář, když dochytával zápas německé ligy za Dortmund proti Bayernu Mnichov.

Zápas první belgické ligy byl pro nás velikým lákadlem. Krásný stadion, spousty přátelských fanoušků, doprovod Honzy Kollera, návštěva fanshopu. To všechno na nás čekalo a samotným zápasem naše bruselská pouť vyvrcholila. Nakonec jsme se v samotném závěru dočkali i branky, která znamenala vítězství pro domácí tým. Teď už není mezi klukama oblíbený tým jen Real Madrid, Barcelona, Bayern München, ale po této návštěvě i Anderlecht Brusel. Moc děkujeme za vše, co pro nás organizátoři tohoto zájezdu připravili. Velice si toho vážíme,“ řekl na závěr Strnad.

Do Bruselu se FK Ústí nad Labem vydalo v sestavě Michal Maxa mladší, Jaroslav Růžička, Jan Kůstka, Jakub Rajchert, Jan Grupáč, Jal Ilco, Štěpán Mužík, Jakub Vico, Filip Kočvara, Matěj Kulhánek, Jan Barát, Lukáš Feriančík, Samuel Avenarius a Tamáš Štajnc. Trenérský doprovod tvořili Michal Maxa starší a Jiří Strnad.

Štítky E.ON Junior cup, fotbálek, FK Ústí nad Labem, děti, Brusel, RSC Anderlecht, E.ON, Standard Liège, návštěva, Jan Koller, FC Bayern München, bitva u Waterloo, Napoleon Bonaparte

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pobyt v Bruselu? Maximálně jsme si ho užili, zní z Ústí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.