Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Citroën SpaceTourer Business. Přeprava náročných klientů nikdy nebylo dostupnější

Citroën SpaceTourer Business je synonymem pro design a vytříbenou eleganci. Přesně těmito slovy popisuje Citroën svou novinku, která je určená především k podnikání v oblasti taxislužby, přepravě VIP osob nebo třeba v soukromé dopravní společnosti. A s popisem francouzské automobilky může naše redakce jen souhlasit. Ostré rysy se snoubí s ladnými křivkami, robustní silueta vzbuzuje důvěru, extra zatmavená skla v zadních oknech poskytnou vašim zákazníkům klid a soukromí.

Vypsat všechny klady pohledné novinky od Citroënu by zabralo hodně času a recenze by nabobtnala do nečitelné délky. Pojďme si vypíchnout to nejpodstatnější. Výška nového vozu Citroën SpaceTourer Business nepřesahuje 1,90 metru, což mu umožňuje neomezený vjezd do podzemních garáží na letištích i přístup na všechna parkoviště, kam vozy tohoto typu obvykle nezajedou. Ve spojení s elektro-hydraulickým posilovačem řízení a průměrem otáčení 12,40 metru vás Citroën SpaceTourer přesvědčí, že svou obratností vyhoví požadavkům každé profese.

Pokud se rozhodnete pro koupi tohoto modelu, můžete navíc vybírat z tří délkových variant – XS o délce 4,6 metru, M měří 4,95 metru a XL je delší o 35 centimetrů. Všechny varianty jsou ideální pro přepravu osob a VIP zákazníků, kteří ocení pohodlí a zažitý komfort. 

Nový SpaceTourer v luxusní verzi Lounge dokáže plnohodnotně nahradit také kancelář. Samostatná kůží potažená sedadla ve druhé řadě otočená proti směru jízdy, posuvný a sklopný konferenční stolek nebo extra zatmavená zadní okna pro větší soukromí dokáží automobil proměnit v pracovní salonek, který si s běžnou kanceláří nezadá. 

Citroën SpaceTourer Business Lounge je navíc vybaven těmi nejmodernějšími technologiemi zaměřenými na bezpečnost a komfort cestujících. Ve zkratce můžeme jmenovat vychytávky, kterými jsou boční elektricky posuvné dveře s hands-free ovládáním, Head-up displej, systém snímání značek s uvedením rychlosti nebo funkce Distance Alert. A z pohledu emisí CO2 je vůz ve své kategorii jednoduše nejlepší, neboli Best In Class.

Zájemci o nový Citroën SpaceTourer Business můžou vybírat z několika variant. Ve všech délkových variantách je k dispozici naftová „jednašestka“ a „dvoulitr“ s manuální šestistupňovou převodovkou. S automatickou převodovkou můžete sáhnout po modelu 2.0 BlueHDi 180 s výkonem 130 kW. Model Citroën SpaceTourer Business Lounge, který nabízí luxusně uspořádáný salón se 4 nebo 5 místy otočenými do středu vozu je k dispozici ve verzi „M“ s naftovým „dvoulitrem“ s automatickou nebo manuální převodovkou. 

Akční cena Citroënu SpaceTourer Business začíná na 500 tisíc bez DPH pro verzi SpaceTourer Business XS 1.6 BlueHDi 115 S&S MAN6. Naopak za nejluxusnější verzi Business Lounge s automatickou převodovkou zaplatíte skoro milion korun bez DPH.

Sečteno, podtrženo. Právě široká nabídka výbavy, motorizací i délek karoserií dělá z Citroënu SpaceTourer Business dostupného pomocníka pro všechny, kteří hodlají přepravovat více i méně náročné klienty. Prostor, komfort a smysluplně využitý čas strávený na cestách. Přesně to nový SpaceTourer splňuje.

Plusy 

+ Pohledný design
+ Nízká spotřeba
+ Tři velikosti karoserie
+ Cenová dostupnost

Minusy
- Větší hlučnost na špatném povrchu
- Model Business Lounge pouze ve verzi M
- Horší ovládání automatické převodovky

Autoři | Foto citroen.citycar.cz

Štítky hodnocení, Citroën, motor, spotřeba, test, Citroën Spacetourer, automatická převodovka, komfort

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Citroën SpaceTourer Business. Přeprava náročných klientů nikdy nebylo dostupnější  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.