Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Kvůli charitativním a diakonickým tématům se do Budějc sjely domácí i zahraniční osobnosti

Na Teologické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích se opět po roce sešly významné osobnosti nejen z České republiky i ze zahraničí, z Polska, Slovenska, Maďarska, Německa, Španělska, USA, které se věnují charitativním a diakonickým tématům. Odborníci do jihočeské metropole přijeli na konferenci z názvem Místo teologie v teoriích a metodách sociální práce: potenciály a rizika.

„Již řadu let je nejen na naší fakultě, ale také na dalších teologických fakultách doma i v zahraničí rozvíjena sociální práce. Samotná teologie je pro sociální práci nejen inspirací, ale přináší mnohé metodologické podněty pro její teorii i praxi. Tato konference je  platformou pro cennou výměnu informací odborníků věnující se právě této oblasti, kde se tvůrčím způsobem prolínají teologie a sociální práce. Z konání této konference mám velikou radost.“ říká Rudolf Svoboda, děkan Teologické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

Konference, při níž je zajištěno tlumočení cizojazyčných příspěvků, začala dnes, ve čtvrtek 2. listopadu a pokračuje ještě zítra, v pátek 3. listopadu. Zítra se účastníci sejdou už v 8:30 hodin v posluchárně Teologické fakulty v Kněžská ulici. 

Autoři | Foto atlasskolstvi.cz

Štítky konference, osobnost, zahraničí, teologie, charita, České Budějovice, sociální práce, Teologická fakulta Jihočeské univerzity, USA, Německo, Španělsko, Polsko, Česko, Maďarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli charitativním a diakonickým tématům se do Budějc sjely domácí i zahraniční osobnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.