Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Evropský šampionát pomohl táborským neziskovkám

Více než 103 tisíc korun získaly díky Mistrovství Evropy v cyklokrosu místní organizace Kaňka Tábor a Domácí hospic Jordán. Peníze, které sportovci a návštěvníci vyšlapali v rámci Oranžového kola Nadace ČEZ, získají handicapované děti a nevyléčitelně nemocní.

Pro závodníky byla minuta šlapání na čtveřici speciálně upravených rotopedů jen příjemnou chvilkou oddechu. Naopak pro běžné diváky, kteří se v některých případech pouštěli přímo do miniaturních závodů mezi sebou i s profesionály, šlo o téměř sportovní výkon. Desítkami až stovkami korun ale přispěli všichni. „Zájem je úžasný, někdy stáli lidé i frontu na to, aby nám mohli pomoci. Střídali se tady navíc diváci i známé osobnosti a je vidět, že naše činnost je pro ně důležitá,“ zhodnotila nápor účastníků ředitelka Domácího hospice Jordán Marie Sovadinová. Její organizace si nakonec z cyklokrosového šampionátu odvezla symbolický šek na 51 150 korun. Kolegyně z centra Kaňka získaly ještě o tisíc korun víc. 

Je vidět, že spojení špičkového sportu a charity funguje. Navíc se cyklokros a oranžová kola výborně doplňují. A mám velkou radost, že zdravým lidem nejsou lhostejní ti, kteří tolik štěstí neměli,“ dodal po svém minutovém spurtu ředitel jaderné divize společnosti ČEZ Bohdan Zronek. Ten svým pohybem přispěl handicapovaným dětem více než třemi stokorunami. Předstihlo jej ale několik profesionálních cyklistů, kteří v průběhu dne překonali hned několik rekordů Oranžového kola. 

Šampionát si navíc užily i samotné děti z táborské Kaňky. Nejen, že sledovaly cyklokrosaře z bezprostřední blízkosti, ale zároveň se také při přebírání šeku na pódiu ocitly v hlavní roli v přenosu sportovního kanálu České televize,“ uzavřel tiskový mluvčí Marek Sviták.

Autoři

Štítky šampionát, cyklokros, kola, charita, ČEZ, Jordán, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Evropský šampionát pomohl táborským neziskovkám  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.