Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KOMENTÁŘ: Buďme pozitivní. Vždyť se zase nemáme tak špatně, jak se leckdy zdá

Špatné výsledky voleb, hulvát Zeman, drahé máslo a do toho všeho pochmurné počasí. Zdá se mi, že to jsou nejčastější faktory, kvůli kterým máme neustále negativní náladu a stěžujeme si, jak se u nás žije špatně. Zkuste se nad tím někdy povznést a vnímat naopak to pozitivní.

Blíží se svátek 17. listopadu, který nám opět připomene, že jsme se měli hůř. Teda přesněji, vy jste se měli hůř. Já v té době ještě nebyl na světě, ale dokážu si dobře představit, jak to vypadalo. I přesto si velmi vážím svobody, kterou se nemůžou pyšnit všechny státy ve světě. Už jenom proto je Česká republika skvělým místem pro život. Nemyslíte?

„Ale co výsledky voleb? Vždyť se k moci dostávají lidé, kteří chtějí demokracii zase pomalu omezovat.“ Ono to zas tak horké nebude. Tedy alespoň doufám. A kdyby se přeci jenom schylovalo k něčemu opravdu hrozivému, věřím, že by se našlo mnoho lidí, kteří by začali jednat. Když se Češi dokázali režimu postavit před 28 lety, tak proč ne i dnes.

Pak jsou tady další věci jako špatné počasí, nedokonalé zákony, drahé máslo a podobně. Pobavte se s člověkem, který zažil hurikán o počasí, s občanem KLDR si pokláboste o omezujících zákonech a zeptejte se Somálce, jestli si koupí máslo nebo margarín. V porovnání s ostatními státy jsou naše problémy nepodstatné. Samozřejmě jsou tady i země, kde mají lidé lepší životní podmínky než v České republice. Mnoho jich ale není.

Važme si svobody, bezpečí, demokracie, děkujme za to, že nehladovíme, nezažíváme velké přírodní katastrofy a nehrozí nám poprava, kvůli nesouhlasnému výroku. V uspěchané době si často těchto, pro nás samozřejmých, věcí už ani nevšímáme. Přitom tyto střípky utvářejí spokojený a klidný život. Kdy jindy bychom se nad tím měli zamyslet, než právě zítra, 17. listopadu. 
 

Autoři

Štítky komentář, negativita, pozitivní myšlení, Den boje za svobodu a demokracii, máslo, Česko, Severní Korea

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOMENTÁŘ: Buďme pozitivní. Vždyť se zase nemáme tak špatně, jak se leckdy zdá  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.