Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Odpadové taxi pomůže udržet Budějce čistější

Přetéká vám kontejner a to, co by mělo být ukryto v něm, se válí po ulici? Dejte vědět příslušnému odboru magistrátu nebo přímo firmě, která zajišťuje odvoz odpadu. Až do poloviny ledna jezdí totiž po Českých Budějovicích takzvané odpadové taxi.

Odpadové taxi bude v krasjkém městě fungovat nad rámec standardního provozu až do poloviny ledna. V minulých letech množství odpadu v období okolo vánočních svátků významně narůstalo. Výjimkou nebyl ani vznik černých skládek, zejména u stanovišť s kontejnery na separovaný odpad, kontejneřišť na komunální odpad a podobně. 

Firma FCC České Budějovice, která pro město zajišťuje svoz komunálního odpadu, se proto ve spolupráci s magistrátem rozhodla předcházet hromadění takového nepořádku a nasadila odpadové taxi do permanentního provozu.

„Vozidlo je nasazeno sedm dní v týdnu osm hodin denně v rámci celého města. Obyvatelé města se s podněty na svoz nahromaděného odpadu mohou obracet na odbor správy veřejných statků, případně na oddělení služeb zákazníkům společnosti FCC, které je předá dispečerům firmy,“ uvedl náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola.

„Firma FCC ve spolupráci s městem rozhodla eliminovat jeho hromadění a nasadila odpadové taxi do permanentního provozu na své náklady,“ dodal ředitel FCC České Budějovice Roman Braný. Speciální provoz potrvá do poloviny ledna.

Autoři | Foto fcc-group.eu

Štítky kontejner, taxi, odpad, úklid, České Budějovice, Vánoce, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odpadové taxi pomůže udržet Budějce čistější  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.