Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Noční Temelín přilákal téměř dvě stovky lidí

Přesně 180 lidí si o víkendu prohlédlo Jadernu elektrárnu Temelín. Netradičně za tmy si jihočeskou elektrárnu mohli návštěvníci užít při projížďce kolem chladicích věží, skladu použitého paliva nebo výrobních bloků. Adventní atmosféru navodila výzdoba a punč infocentra

Nasvícený zámeček Vysoký Hrádek, rozzářený vánoční stromek a vůně vánočního punče čekaly na návštěvníky Adventních prohlídek o víkendu v Infocentru Jaderné elektrárny Temelín. Vedle toho ale i ochranka, která prováděla kontroly před vstupem návštěvníků do autobusu. Ten o víkendu projel elektrárnou hned čtyřikrát,“ popsal tiskový mluvčí Marek Svirák. 

Až z dalekého Děčína přijela do Temelína Jitka Jirkalová. Dokonce kvůli prohlídce jihočeské elektrárny naplánovala rodinný víkend na jihu Čech. „Prožili něco naprosto unikátního. Paní průvodkyně Pavlovská byla velmi milá a dovedla vysvětlit i složité technické věci tak, že i laik musel pochopit všechno, o čem se mluvilo. Při zakončení v havarijním řídícím středisku jsem si uvědomila, jak nesmírně profesionální musí být všichni, kdo se starají o bezpečnost a provoz,“ vyjádřila své pocity z prohlídky Jitka Jirkalová.


Ověření totožnosti a kontrola rezervace probíhala na recepci v infocentru.

Rodina Žemličkova z Prachatic přijela na Temelín poprvé. „Slyšeli jsme pozvánku v rádiu. Projížďka se mi líbila, ale ještě určitě přijedeme i na letní Den otevřených dveří, abychom si celý areál mohli prohlédnout i za světla,“ poznamenal Pavel Žemlička.

Zdeňka Filipa z Nové Pece zaujal program v infocentrum, především pak projekce v kinosále. „Bylo velice zajímavé vidět, jak celá elektrárna funguje. Určitě si přijedeme Infocentrum prohlédnout ještě i s dětmi,“ dodává Filip.

Od začátku roku navštívilo Infocentrum Jaderné elektrárny Temelín přes 36 tisíc lidí. Zámeček Vysoký Hrádek, který poskytuje infocentru zázemí od roku 1997, již několik let patří mezi desítku nejnavštěvovanějších památek jižních Čech.

Autoři | Foto Jana Gribbinová

Štítky Temelín, návštěva, noční prohlídka, elektrárna, Jaderná elektrárna Temelín, Vysoký hrádek, Zdeněk Filip, Česko, Děčín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční Temelín přilákal téměř dvě stovky lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.