Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vítěze stavby haly v Českých Budějovicích určí dvoukolový výběr

Vítěze na zakázku stavby multifunkčního centra v Českých Budějovicích určí dvoukolový výběr, který město zadá. Odhadovaná cena projektu je 312 milionů korun bez daně. Hlavním finálním kritériem soutěže bude navrhovaná cena. Do druhého kola však postoupí jen zájemci, kteří splní řadu podmínek. Stavba multifunkčního centra má začít v květnu příštího roku.

Nové multifunkční centrum bude stát na místě, kde je nyní všesportovní hala. „Součástí zakázky je i demolice stávající budovy všesportovní haly,“ řekl primátorův náměstek Petr Holický. Lhůta pro stavbu bude 13 měsíců. Podle zástupců vedení města by tak v létě 2019 mohl začít provoz v multifunkčním centru.

V prvním kole soutěže nebudou muset uchazeči navrhovat cenu za zhotovení. Do druhého kola pak postoupí subjekty, které splní specifické kvalifikační předpoklady. „Budou poměrně přísné tak, aby se utkaly silné firmy, u nichž bude záruka, že třeba během výstavby neukončí svou činnost,“ uvedl primátorův náměstek František Konečný.

Jedním z kvalifikačních předpokladů je podle něj například to, že uchazeč za sebou musí mít stavbu několika projektů s hodnotou nad 100 milionů korun. Nová hala bude mít dvě stejné palubovky. Zvýší se také kapacita hlediště, třeba volejbalové zápasy bude moct sledovat až 2 250 diváků místo současných 1 500. Vedle toho bude komplex sloužit pro pořádání kulturních akcí.

Foto Atelier 8000 | Zdroj ČTK

Štítky všesportovní hala, volejbal, České Budějovice, František Konečný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítěze stavby haly v Českých Budějovicích určí dvoukolový výběr  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.