Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Písek od ledna zlevní svoz odpadu. Bude v tomto směru jedním z nejlevnějších měst v kraji

Obyvatelé Písku zaplatí od příštího roku za svoz odpadu 440 korun, což je o 50 korun méně něž letos. Znamená to, že Písek bude v tomto směru jedním z nejlevnějších měst v Jihočeském kraji. Méně platí už jen ve Strakonicích.

Slíbili jsme snížit cenu za svoz komunálního odpadu v případě, že budou obyvatelé Písku dobře třídit. Naše město je už léta mezi nejlepšími v republice a třídíme stále více,“ uvedl písecký radní Marek Anděl, který snížení poplatku navrhl.

Písek patří mezi nejúspěšnější města v třídění odpadu v Jihočeském kraji. Pravidelně za to získává ocenění od ekologického hnutí Arnika nebo v soutěži společnosti Eko-kom. V roce 2017 Písečtí vytřídili k dalšímu zpracování téměř 700 tun papíru, 456 tun plastů a 385 tun skla.

Už na počátku 90. let ve městě fungoval jeden z prvních sběrných dvorů v republice. V současnosti mají obyvatelé k dispozici šest sběrných dvorů a jedno sběrné místo. Nejpozději v lednu budou ve městě umístěny také kontejnery na zpětný sběr kovů,“ uvedl vedoucí odboru životního prostředí písecké radnice Miloslav Šatra.

Ceny za svoz odpadu v kraji se poměrně liší. Například ve Strakonicích platí lidé za svoz odpadu ročně 260 korun. V Českých budějovicích za tuto službu zaplatí lidé 680 korun. Rozdíl mez nejdražším a nejlevnějším městem je tedy 420 korun.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky svoz odpadu, Písek, České Budějovice, cena, odpad, Jihočeský kraj, Strakonice, Marek Anděl, EKO-KOM, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Řehoř Husinecký

Jasně, všude to jde a jen v Kocourkově se zdraží co se dá.

Neděle, 31. prosince 2017, 16:48Odpovědět

Písek od ledna zlevní svoz odpadu. Bude v tomto směru jedním z nejlevnějších měst v kraji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.