Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Města a obce Jihočeského kraje se mohou přihlásit do soutěže o nejlepší webové stránky

Zveřejňované informace, kvalita úřední desky podle správního řádu, rozsah dalších informací, názornost ovládání webu, navigace a přehlednost stránky, výtvarné zpracování. To jen několik základních kritérií pro hodnocení v soutěži Zlatý erb. Jihočeská města a vesnice se v ní utkají o nejlepší webové stránky a elektronické služby.

Jihočeský kraj ve spolupráci se spolkem Český zavináč vyhlásil krajské kolo tradiční soutěže Zlatý erb. Starostky a starostové se do něho mohou hlásit do pátku 19. ledna do 14:00 hodin přímo na webu Zlatý erb.cz. Účast v soutěži je pro města a obce zdarma.

Hlavní ceny budou v krajském i celostátním kole uděleny v kategoriích: nejlepší webové stránky města, nejlepší webová stránka obce, Smart City a nejlepší elektronická služba.

V celostátním kole bude udělena také cena ministryně pro místní rozvoj za nejlepší turistickou prezentaci. Mimo měst a obcí mohou soutěžit i kraje, turistické destinace a turistické atraktivity. V krajských kolech se hodnotí takzvaně povinně zveřejňované informace, kvalita úřední desky podle správního řádu, rozsah zveřejněných dalších informací, názornost ovládání webu, navigace a přehlednost stránky, výtvarné zpracování a další. Vše je uvedeno v propozicích soutěže.

Soutěže se loni aktivně zúčastnily obce a města z celé České republiky. Celkově se zapojilo 504 přihlášených projektů obcí a měst včetně elektronických služeb, ve srovnání s minulým ročníkem se počet soutěžících navýšil o více než padesát procent. Nechyběli ani zástupci jižních Čech. Uspěl Písek, který získal vynikající stříbro v kategorii elektronických služeb.

Autoři | Foto mesto-pisek.cz

Štítky soutěž, Zlatý erb, město, obec, Jihočeský kraj, webová stránka, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Města a obce Jihočeského kraje se mohou přihlásit do soutěže o nejlepší webové stránky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.