Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Prostředí v prachatické nemocnici pomůže léčbě

Nově vybavené a vyzdobené Ortopedicko-traumatologické oddělení představila Nemocnice Prachatice. Prostředí pro pacienty vylepšily například speciální velkoformátové fotografie, jejichž autorem je jeden z místních lékařů. Zdravotnické zařízení, které pečuje o obyvatele velké části Šumavy, vylepšuje interiéry a služby pro pacienty dlouhodobě. S úpravou finančně pomohla nemocnici Nadace ČEZ.

Menší rodinná nemocnice, kde se lidé mají v rámci možností cítit co nejlépe. Tak se kromě špičkové péče podle ředitele Michala Čarvaše dlouhodobě profiluje Nemocnice Prachatice. Pacienti i návštěvníci mají například k dispozici zdarma wi-fi připojení, nebo zcela volně přístupnou knihovnu s čtenářským koutem. V ortopedicko-traumatologickém oddělení nově přibyla třeba kuchyňka či odpočívárna. Stěny navíc zdobí speciální velkoformátové fotografie.

„Máme vynikající lékaře i vybavení. Soustředíme se i na to, jak s pacienty mluvíme, jak se k nim chováme. A součástí léčby je i prostředí a i proto se na něj soustředíme. Postupně upravujeme interiéry a využíváme všech možností, včetně grantů, jak jej vylepšit,“ vysvětluje Čarvaš.

S úpravami nyní pomohla nemocnici Nadace ČEZ, která poskytla necelých 140 tisíc korun na výrobu unikátních fotografií a vytvoření odpočinkového zázemí pro pacienty, kteří se zotavují především po úrazech. „Zdravotnictví a zlepšování prostorů pro pacienty je jednou z oblastí, které podporujeme dlouhodobě. Víme, že psychika člověka hraje v léčbě obrovskou roli a mám velkou radost z toho, co se zde podařilo vytvořit,“ zhodnotil nové úpravy v Prachaticích člen správní rady Nadace ČEZ František Lust.

Autorem fotografií, které zachycují především prostředí Šumavy nebo Novohradských Hor je navíc jeden z místních lékařů Marek Chromý.

Tisková zpráva

Štítky nemocnice, Prachatice, pacient, léčba, ČEZ, Nemocnice Prachatice, Šumava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostředí v prachatické nemocnici pomůže léčbě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.