Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Lednová bilance miminek. Holkám se na svět nechtělo, kluků bylo více

V českobudějovické porodnici přišlo v prvním měsící nového roku na svět 197 dětí. Kluci si drží nad holkami mírný náskok, narodilo se jich 105. V lednu se objevilo hned několik neobvyklých jmen.

Sto devadesát sedm miminek. Z toho 105 chlapců a 92 holčiček. Taková je bilance lednových dětí, které přišly na svět v porodnici budějcké nemocnice. 

Jedenáct dětí se narodilo rodičům, z nichž minimálně jeden nepochází z České republiky. Mimo manželství se narodilo 88 miminek,“ upřesnila tisková mluvčí českobudějovického magistrátu Jitka Welzlová.

A jaká jména jsou ta nejčastější? U kluků se stále drží Jakub a Honza. Nově se objevil Viktor a Toník. U holčiček si rodiče už dlouhodobě nejvíce oblíbili Emičku, Elišku, Sofinku a Viktorku. 

Jména Benedikt, Jeremiáš, Čeněk a Svatopluk bychom mezi těmi častými hledali jen marně. I tak se ale několik chlapečků s takto neobvyklými jmény objevilo. Kluci sice holky převálcovali co se do počtu týče, holky je ale předběhly v originalitě jmen. Lotta, Ketty, Melissa, Erin nebo Bona či Medina sice nejsou jména ryze česká, ale holčičkám budou jistě slušet.

Foto pixabay.com

Štítky lednová bilance, miminka, České Budějovice, Česko, Bona

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lednová bilance miminek. Holkám se na svět nechtělo, kluků bylo více  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.