Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Krumlovský most Dr. Edvarda Beneše čekají opravy. Město zabezpečí chodníky a zábradlí

Český Krumlov chce zamezit vstup na chodníky a k zábradlí na mostě Dr. Edvarda Beneše. Podle průzkumu, který byl na mostě proveden, dochází v místech zakotvení zábradlí k zatékání vody, poškození izolace a oslabování výztuže. Do budoucna by tak mohla být narušena stabilita a funkčnost zábradlí.

Nevyhovující stav výztuží zábradlí, kam se přes oslabenou izolaci dostává voda, zjistila mimořádná prohlídka a průzkum na krumlovském mostě Dr. Edvarda Beneše.

„Technický stav mostu není ve fázi, že by hrozilo jeho zřícení, nicméně most se pomalu blíží ke konci životnosti. Proto jsme na základě závěrů a doporučení z diagnostického průzkumu přistoupili k bezpečnostním opatřením a oddělení chodníků provizorním zábradlím,“ vysvětluje starosta Dalibor Carda. 

V rámci zajištění bezpečnosti budou chodníky po obou stranách mostu uzavřeny pomocí dřevěných zábran. Most se nachází v pěší zóně a nebude uzavřen pro dopravu, ani pro pěší. Provedená opatření budou trvat do doby realizace rekonstrukce mostu.

Město má v současné době vyčleněné finance na projektovou dokumentaci a bude plánovat, co s mostem dál. „Dle doporučení zpracovatele studie a na základě ekonomického zhodnocení s ohledem na životnost byla jednoznačně doporučena kompletní rekonstrukce – nový most ve stejném architektonickém stylu, neboť se jedná o unikátní funkcionalistickou konstrukci na území Českého Krumlova,“ přibližuje stav starosta.

Celou situaci komplikuje i skutečnost, že se jedná o jediný most na výjezdu z centra města.

Autoři

Štítky Český Krumlov, most, rekonstrukce, prohlídka, zábradlí, Edvard Beneš, chodník, průzkum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krumlovský most Dr. Edvarda Beneše čekají opravy. Město zabezpečí chodníky a zábradlí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.