Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ženisty v Bechyni navštívili velitelé národních gard států Texas a Nebraska

V pátek 2. února v rámci třídenní návštěvy České republiky navštívil velitel Texaské národní gardy generálmajor John Nichols a velitel Nebraské národní gardy generálmajor Daryl Bohac i 15. ženijní pluk v Bechyni.

Delegaci po přistání na bývalém vojenském letišti v Bechyni přivítal velitel 15. ženijního pluku plukovník Jiří Lustyk. Hlavním předmětem jednání bylo prohloubení spolupráce v oblasti přípravy ženijních jednotek a specialistů EOD (Explosive Ordnance Disposal). Dále byli hosté seznámeni se strukturou, hlavními úkoly 15. ženijního pluku a spoluprací se zahraničními partnery v oblasti přípravy vojsk.

Představitelé národních gard států Texas a Nebraska navštívili Českou republiky v rámci projektu o spolupráci „State Partnership Program“. „Ženisté navázali spolupráci s národními gardami států Texas a Nebraska již v roce 2012. Během jednání jsme projednali oblasti a termíny společných výcviků v letech 2018 a 2019. Oboustranně bylo odsouhlaseno pokračování výcviků a přípravě stavebních a pontonových jednotek,“ vysvětluje velitel 15. ženijního pluku plukovník Jiří Lustyk a dodává: „Účastí na cvičeních a výcvicích se zahraničními partnery získáváme neocenitelné zkušenosti při budování a udržování požadovaných schopností.“ 


Vojáci se setkají při společných cvičeních jak v Česku, tak ve Spojených státech.

Ženisté se tak setkají s příslušníky Texaské a Nebraské národní gardy například při výcviku ve vyhledávání improvizovaných výbušných prostředků během patrol, tzv. Route Clearance Patrol (RCP). Dále v rámci výcviku pontonových jednotek při překonání vodních překážek v Litoměřicích a Texasu či v německém Hohenfelsu při výcviku ženijních stavebních jednotek.

Autoři

Štítky setkání, vojáci, Bechyně, Spojené státy americké, Texas, Nebraska, Česko, John Nichols, USA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ženisty v Bechyni navštívili velitelé národních gard států Texas a Nebraska  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.