Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Děti ze Základní školy Emy Destinnové dostanou novou zahradu. Pomoci mohou dotace

O dotace Ministerstva životního prostředí ČR s akcentem na environmentální prevenci se uchází Základní škola Emy Destinnové. Projekt za necelé dva miliony korun by měl škole poskytnout pro výuku novou zahradu s terasou a různými zajímavými prvky.

„Hlavním cílem je vybudování přírodní zahrady okolo pavilonu prvního stupně, kde by se realizovala výuka žáků,“ uvedl radní Michal Kohn.

Podle náměstka primátora Petra Podholy se na místě musí založit trávník, vysadit stromy, keře a trvalky. „Projekt za bezmála dva miliony korun počítá i s modernizací dřevěné paluby jako sluneční terasy a nákupem laviček,“ přiblížil náměstek Podhola s tím, že požadovaná dotace může být až 500 tisíc korun. Na zahradu by podle něj dále byly také zakoupeny domečky pro hmyz, ptačí budky a dalších prvky.

Pokud škola od ministerstva dotace nezíská, dojde k dílčím úpravám v projektu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ZŠ Emy Destinnové, základní škola, zahrada, výuka, dotace, Ema Destinnová, projekt, Ministerstvo životního prostředí České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti ze Základní školy Emy Destinnové dostanou novou zahradu. Pomoci mohou dotace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.