Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Napadne až deset centimetrů sněhu, na Šumavě až patnáct

V České republice začne dnes, v sobotu 17. února, odpoledne od jihozápadu sněžit. V jižní polovině území může do nedělního rána napadnout místy až deset centimetrů sněhu, na Šumavě až patnáct centimetrů. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav.

„V jižní polovině území se vyskytne místy i vydatnější sněžení. Sněžení bude pokračovat zejména v první polovině noci na neděli a doznívat do ranních hodin,“ uvedli meteorologové.

Výstraha před sněžením s nízkým stupněm nebezpečí platí od dnešní patnácté hodiny do nedělních šesti hodin ráno pro část Plzeňského kraje, celý Jihočeský kraj, Vysočinu, Jihomoravský a Zlínský kraj a pro Přerovsko a Prostějovsko v Olomouckém kraji.

Řidiči by měli mít zimní výbavu, při cestách do hor i sněhové řetězy. Český hydrometeorologický ústav také doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a na horách informace horské služby.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky sníh, výstraha, předpověď, meteorolog, Šumava, Česko, Český hydrometeorologický ústav, Plzeňský kraj, Jihočeský kraj, Kraj Vysočina, Jihomoravský kraj, Zlínský kraj, Olomoucký kraj, okres Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Napadne až deset centimetrů sněhu, na Šumavě až patnáct  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.