Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Led na Lipně sílí, bruslaři by mohli brzy vyrazit na magistrálu

Teploty pod bodem mrazu a dostatek sněhu nabízejí velká lyžařská střediska na jihu Čech. Ale lyžování není jediná aktivita, kterou budou moci turisté využít. Na zamrzlé hladině lipenské přehrady by mohli od víkendu vyrazit na bruslařskou magistrálu. Vyplývá to z informací provozovatelů středisek.

„Sledujeme předpověď, která přináší mrazivé teploty, a stále doufáme, že se podaří otevřít magistrálu již na víkend 24. a 25. února,“ řekl mluvčí lipenského skiareálu Vojen Smíšek.

Upravovaná dráha by spojila Lipno nad Vltavou, Frymburk a Přední Výtoň. Hasiči z Frymburku proto už pomocí speciální šestikolky upravili dvoukilometrový ovál směrem na Přední Výtoň. „Pokud bude nadále mrznout, je reálné, že dráha bude oficiálně otevřena o víkendu," uvedl Martin Řezáč ze společnosti Lipno marketing.

Led na přehradě sílí, ale stále nedosahuje potřebné tloušťky osmnácti centimetrů. „Apelujeme na všechny bruslaře, aby dbali na svou bezpečnost, sledovali aktuální informace o síle ledu a v případě, že magistrála nebude otevřená, na ledovou plochu raději nevstupovali,“ řekl Smíšek.

Rekreanti mohou využívat na Šumavě a v okolí upravené sjezdovky. Třeba ve středisku Skiareál Lipno na nich leží až 80 centimetrů sněhu. Podobně tomu je i na česko-rakouské hranici v areálu Hochficht, v jehož oblasti je pro běžkaře upraveno 79 kilometrů tratí pro klasický styl i bruslení. Dostatek sněhu je i v areálu na Zadově, kde je k dispoziciupravili několik desítek kilometrů upravených stop pro běžkaře.

Foto Antonín Labaj, hasiči Frymburk a správce ledové dráhy | Zdroj ČTK

Štítky sníh, led, Lipno, brusle, lyže, Vodní nádrž Lipno, Česko, Frymburk, Přední Výtoň, Martin Řezáč, Lipno nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Led na Lipně sílí, bruslaři by mohli brzy vyrazit na magistrálu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.