Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ledová magistrála na lipenské přehradě ukončila provoz. Kvůli oteplení už dráha není bezpečná

Ledová magistrála na lipenské přehradě ukončila provoz. Kvůli oteplení se na led na řadě míst dostala voda a dráha není bezpečná. Magistrála byla v provozu necelé dva týdny.

Uzavřeny jsou několikakilometrové okruhy u Lipna nad Vltavou i Frymburku. „Led je měkký a pro bruslení nevhodný, zároveň může začít praskat a vstup na něj může být nebezpečný. Apelujeme na bruslaře, aby brali v potaz zvýšená rizika a skutečně na led nechodili,“ řekl mluvčí lipenského skiareálu Vojen Smíšek.

Letošní sezona byla v porovnání s loňskou kratší. V roce 2017 se na lipenské magistrále bruslilo 38 dní. „To byla rekordní doba. Letos nám počasí tolik nepřálo,“ podotkl Smíšek. Podle jeho informací se na lipenské magistrále v této sezoně žádný bruslař ledem nepropadl.

Tragický víkend, první březnový, ale zažila orlická přehrada, kde se v sobotu 3. března prolomil led pod třemi lidmi. Dva z nich se zachránili, jeden se pravděpodobně utopil, tělo však zatím potápěči nenašli. „Pátrání však nadále pokračuje,“ uvedl jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky ledová magistrála, Lipno, brusle, Vodní nádrž Lipno, Lipno nad Vltavou, Frymburk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ledová magistrála na lipenské přehradě ukončila provoz. Kvůli oteplení už dráha není bezpečná  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.