Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Komunitní dům pro seniory v centru Vimperku nabídne devatenáct nových bytů

PR článek

Tradiční volba mezi svým bydlením či domovem pro seniory, případně domem s pečovatelskou službou, bude mít již letos v létě ve Vimperku alternativu. Na scénu totiž přichází komunitní bydlení pro seniory se státem garantovaným nájmem.

Komunitní bydlení je typem nájemního bydlení, které přispívá zachování a prodloužení nezávislosti a soběstačnosti seniorů, a umožňuje život na principu sousedské výpomoci. Jde o bydlení určené mladším aktivním seniorům od pětašedesáti let, kteří ještě v době své nezávislosti na pomoci druhých chtějí využít předností kamarádského spolužití jako možného ekvivalentu k pomoci od rodiny, případně veřejných či sociálních služeb.

Bezbariérový seniorský dům Pohoda v Krátké ulici ve Vimperku bude dokončen již o letních prázdninách. Za přestavbou vybydlené ruiny bývalého Kovopodniku stojí tandem místních podnikatelů Františka Gaiera a Jaroslava Košky. Dům nabídne jeden byt pro správce a devatenáct bytových jednotek s dispozicí 1kk od 35 do 45 metrů čtverečních zařízených kuchyňskou linkou, koupelnou se sprchovým koutem, rozšířenými zárubněmi dveří a nouzovým zvonkem na sousedy. Třípatrová budova počítá se společenskou místností, kolárnou a v případě zájmu i prádelnou.


Vybydlená ruina bývalého Kovopodniku v Krátké ulici ve Vimperku se promění v bezbariérový seniorský dům Pohoda. Ten bude dokončen již o letních prázdninách a nabídne komunitní bydlení se státem garantovaným nájmem.

Dům se nachází v blízkosti centra, nad parkem v klidné části města. Má vlastní soukromou zahradu a dostatek parkovacích míst. Ve stejné ulici je lékárna, sociální služby, za rohem doktor a rehabilitace. Majitelé uvažují o pravidelném dojíždění lékaře do domu nebo dovozu obědů. Výše nájemného je garantována státem a pro letošní rok je stanovena na 57,20 korun za jeden metr čtvereční podlahové plochy plus maximálně za deset metrů čtverečních rozlohy sdílených ploch na jednu bytovou jednotku. Maximální úhrada tedy může být za 55 metrů čtverečních, tedy 3146 korun měsíčně, bez nákladů na služby.

Pro Františka Gaiera a Jaroslava Košku je projekt seniorského domu osobní záležitostí. Jejich životním mottem je: „Je třeba pomáhat malým dětem a starým lidem.“ Obojí už téměř deset let naplňuje František Gaier významným partnerstvím svých společností se strakonickou nemocnicí a prachatickým hospicem a přiznává, že seniorský dům je pro něj splněním určité potřeby zde po sobě „něco zanechat“.

V případě zájmu o více informací volejte Jaroslava Košku na telefonním čísle 604 259 161, nebo napište na e-mailovou adresu pohoda.vimperk@seznam.cz nebo do sídla společnosti na adresu Pohoda Vimperk, s.r.o., Boubínská 208, 385 01 Vimperk. Byty je možné si už nyní zarezervovat.

Štítky bydlení, služba, senior, Vimperk, Pohoda, dům, metr čtvereční

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komunitní dům pro seniory v centru Vimperku nabídne devatenáct nových bytů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.