Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

VIDEO: Promrzlé pijavice ukončily otužovací sezonu posledním ponorem do Malše

Českobudějovičtí otužilci s přezdívkou Promrzlé pijavice pořádali na konci března, kdy se venkovní teploty držely velice nízko, již třetí ročník akce pod heslem „Nebuďme chladní“. Touto událostí ve prospěch Centra Bazalka ukončili otužileckou sezonu ponorem do řeky Malše. Letos pro Bazalku společně vybrali téměř deset tisíc korun.

Promrzlé pijavice se schází pravidelně celou zimu dvakrát týdně u Malého jezu v Českých Budějovicích. Skupina čítá okolo třiceti lidí, ve svém středu má zasloužilé veterány Jaromíra Nutila a nebo Ladislava Růžičku, kteří mají s otužováním více než třicetiletou zkušenost. Mezi ně patří také Václava Benešová, zasloužilá zimní plavkyně, která v únoru 2018 na mistrovství světa v zimním plavání v Tallinnu ve své kategorii získala stříbrnou medaili ve volném způsobu na sto metrů.

Promrzlé pijavice spolu s Centrem Bazalka pořádaly již třetí ročník akce, která je velmi úspěšná jak mezi veřejností, tak mezi amatérskými otužilci. Letos se do Malše ponořilo 131 otužilců a na místě se jim podařilo do kasičky vybrat 9748 korun. Během předchozích dvou ročníků se do chladných vod Malše ponořilo téměř dvě stě lidí. Plavci svou podporou během minulých dvou ročníku pro Centrum Bazalka získali 61 457 korun.

„Opravdu zahřeje u srdce vědomí, že veřejnost není chladná k postiženým dětem a péči o ně a lidé jsou schopni originálním způsobem přispět na pokrytí nákladů fyzioterapie pro naše malé klienty,“ okomentovala Vanda Polívková, ředitelka Centra Bazalka.

„Děkujeme všem statečným, že nejsou chladní a dokázali to!“ napsala Petra Mahrová z centra Bazalka.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky otužilec, Centrum Bazalka, Malše, České Budějovice, Tallinn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Promrzlé pijavice ukončily otužovací sezonu posledním ponorem do Malše  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.