Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Lidem v Jihočeském kraji pomáhá Bezplatná insolvenční poradna

Zhruba ve čtyřech stech případech podala v roce 2017 pomocnou ruku lidem, kteří se ocitli ve finanční tísni, Bezplatná insolvenční poradna na jihu Čech. Z toho dvě stě insolvencí řešili klienti přímo v jejím sídle a stejnému počtu klientů ji pomohla zprostředkovat.

Jedná se o společný sociálně právní projekt, jehož partnery jsou vedle Krajského úřadu Jihočeského kraje i Krajský soud v Českých Budějovicích, Regionální středisko České advokátní komory pro jižní Čechy, Spolek insolvenčních správců České Budějovice a Pobočka Probační a mediační služby pro Jihočeský soudní kraj.

Cílem tohoto projektu je ochrana dlužníků před nedůvěryhodnými subjekty nabízejícími nekvalifikované a předražené služby v této komplikované oblasti života společnosti.

„Vznikem insolvenční poradny jsme reagovali na neutěšenou situaci v oblasti oddlužovacích, respektive takzvaně oddlužovacích agentur. Ty totiž často využívaly tíživou situaci jednotlivých dlužníků a poskytovaly jim své služby za nehorázné částky a neváhaly od nich přijmout například i šperky či jiné cennosti,“ nastínil místopředseda Krajského soudu v Českých Budějovicích Zdeněk Strnad s tím, že pro poradnu na jihu Čech zdarma pracuje kolem 40 lidí.

Hejtmanka Stráská poděkovala všem, kteří se na jejím chodu podílejí

V obdobném duchu to vidí i hejtmanka Ivana Stráská. „K založení této poradny nás vedla velmi neradostná situace, kterou zažívali někteří naši spoluobčané. Zároveň bych tímto chtěla poděkovat panu doktoru Strnadovi, který s touto iniciativou přišel i všem, kteří se do tohoto projektu dobrovolně a prakticky bez nároku na jakoukoli odměnu zapojili. Pro nás všechny zainteresované je pak tou nejlepší odměnou skutečnost, že jsme mohli již řadě lidí v insolvenci takto konkrétně pomoct,“ sdělila hejtmanka. K díkům se přidal i její náměstek Zdeněk Dvořák, který má na starosti sociální oblast. „Jedná se zajisté o více než prospěšnou činnost,“ zdůraznil. 

Pochvalu pak dostal zmíněný projekt od ředitele insolvenčního odboru ministerstva spravedlnosti Martina Richtera. „Jsme velmi rádi, že tento v České republice unikátní projekt na jihu Čech existuje a funguje. Na našem ministerstvu jej sledujeme a přemýšlíme nad tím, jak něco obdobného rozšířit do všech koutů naší země, pro které byste mohli být vzorem,“ řekl Richter.  

Bezplatná insolvenční poradna působí od února 2016 v Českých Budějovicích a od května 2017 se její působení rozšířilo i do všech okresních měst v Jihočeském kraji. 

Tisková zpráva

Štítky Jihočeský kraj, Bezplatná insolvenční poradna, novinka, Česko, projekt, České Budějovice, Zdeněk Strnad, Ivana Stráská, Česká advokátní komora, Martin Richter, Zdeněk Dvořák, Ministerstvo spravedlnosti České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidem v Jihočeském kraji pomáhá Bezplatná insolvenční poradna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.