Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Samsonova kašna se probouzí ze zimního spánku. Na dně ležela autíčka i čokoládový zajíc

Kolekci hraček, ale i čokoládového zajíčka vylovili pracovníci vodohospodářské společnosti, kteří čistí a připravují na letní sezonu Samsonovu kašnu v Českých Budějovicích. Symbol jihočeského krajského města, který stojí uprostřed náměstí Přemysla Otakara II. se v plné své kráse ukáže zítra, ve středu 18. dubna, večer.

Budějcká Samsonova kašna, která patří k největším v České republice, se začala probouzet ze zimního spánku včera, v pondělí 16. dubna. Pracovníci vodohospodářské společnosti Čevak důkladně čistí nejen bazén o objemu 250 kubických metrů, ale i o mušle v horní části středového sloupu největší budějcké kašny.

„Technici nejprve kamenný bazén kašny vypustili, ručně zbavili odpadků, které se tu v zimě nahromadily, a dno i stěny očistili proudem vody od řas a drobných nečistot. Museli také vyjmout recirkulační zařízení, které v zimě zajišťovalo proudění vody a bránilo jejímu zamrzání. Pracovníci kontrolují také čerpadla, případně vyměňují poškozené žárovky osvětlení,“ popisuje postup prací mluvčí společnosti Čevak Jitka Kramářová.

Pracovníci vodohospodářské společnosti po vypuštění bazénu na dně kašny našli tradiční věci, jako každoročně při čištění v kašně nachází. Mince, papírky, provázky, kameny, sklo, střepy z lahví. Ale tentokrát našli i kolekci „utopených“ hraček, rozmanitá autíčka a také čokoládového velikonočního zajíčka. „Kupodivu tentokrát mezi nálezy nebyly žádné klíče ani boty,“ podotkla Kramářová.

Ani samotný biblický Samson na lvovi neunikl každoroční očiště. K němu vystoupala vysokozdvižná plošina a z ní technici očistili mušli od nánosů holubího trusu. Voda se do Samsonovy kašny vrátí zítra, ve středu 18. dubna. 

Štítky společnost, údržba, kašna, Samson, Čevak, České Budějovice, Přemysl Otakar II., bazén, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Samsonova kašna se probouzí ze zimního spánku. Na dně ležela autíčka i čokoládový zajíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.