Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Mládě mědvěda plavého už prozkoumává svůj výběh v Hluboké nad Vltavou

Mládě kriticky ohroženého medvěda plavého, které se v hlubocké zoo narodilo už prvního ledna, konečně prozkoumává venkovní výběh. Na nezbytně nutnou dobu k němu mohl jen ošetřovat, teď už si ale mladý medvídek užívá čerstvého vzduchu.

„Jedná se o velmi křehká stvoření a zároveň nikdy nemůžeme předvídat chování nezkušené matky. Proto byl nastaven velmi přísný režim,“ popisovala důvody počátečních opatření zooložka zahrady Adéla Holbojová.

Teď už jsou ale všechny potencionální hrozby pravděpodobně zažehnány a návštěvníci tak mohou medvědici s medvídětem vidět ve venkovním výběhu každý den od devíti do čtrnácti hodin. Od čtrnácti do devíti hodin následujícího dne patří výběh druhé medvědice bez medvíděte.

„Mládě medvěda plavého začalo prozkoumávat venkovní výběh. Kupodivu hned skočilo šipku do jezírka a zjistilo, že umí plavat,“ popsala první krůčky medvíděte hlubocká zoo na svém Facebooku.

Foto Facebook Jihočeská zoologická zahrada Hluboká nad Vltavou | Zdroj Facebook Jihočeská zoologická zahrada Hluboká nad Vltavou

Štítky medvěd plavý, Hluboká nad Vltavou, ZOO, mládě, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Mládě mědvěda plavého už prozkoumává svůj výběh v Hluboké nad Vltavou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.