Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rodiny z Čepřovic si vysázely své stromy života

​Den Země oslavili společnou výsadbou obyvatelé malebné obce na Strakonicku. Jejich záměr osázet alej v katastru Jiřetic podpořili uživatelé aplikace EPP – Pomáhej pohybem a Nadace ČEZ.

Zasadit svůj společný strom života mohly v tomto týdnu rodiny z Čepřovic. Pro své obyvatele uspořádala obec na Den Země akci „Rodina a její strom života“. Místní obyvatelé od obce vyfasovali sazenice javorů a jasanů a pak už to bylo jen o jejich síle a potu. Na dálku se zapojila i Nadace ČEZ a lidé, kteří využívají aplikaci EPP – Pomáhej pohybem.

„Výsadba javorové a jasanové aleje by bez pomoci Nadace ČEZ a lidí sportujících s aplikací EPP nebyla možná. Společně nám přispěli částkou 111 718 korun, za což jim za celou obec děkuji,“ uvedla starostka obce Barbora Poláčková.

„Péči o vysazené stromy si rozdělí zaměstnanci obce a zúčastněné rodiny,“ doplnil mluvčí jaderné elektrárny Temelín Marek Sviták. „Rodinná“ výsadba navazovala na dětskou výsadbu. Před časem totiž v Čepřovicích děti sázely ovocné stromy.

Tisková zpráva

Štítky strom života, Den Země, Čepřovice, sázení stromů, ČEZ, okres Strakonice, Jaderná elektrárna Temelín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodiny z Čepřovic si vysázely své stromy života  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.