Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Riegrově ulici přibyla nová kamera městského kamerového systému

Křižovatku ulic Lipenská a Riegrova nově monitoruje městská kamera, která je vybavena infra přísvitem. Ten má sloužit lepšímu snímání v nočních hodinách. Kamera je v provozu od pátku 27. dubna.

Do městského kamerového systému přibyla nová kamera s pořadovým číslem 37. Je umístěna na budově u křižovatky ulic Lipenská a Riegrova a je ve Full HD rozlišení s možností sedmatřicetinásobného zoomu s infra přísvitem pro lepší noční snímání.

„Cílem systému je monitorování veřejných prostranství, které slouží mimo jiné pro zvýšení bezpečnosti občanů a jejich majetku, odhalování trestných činů a přestupků, vizuální kontrolu rizikových oblastí v záběru kamer a vizuální monitoring bezpečnosti a plynulosti dopravy ve městě,“ popsal mluvčí českobudějovické městské policie David Štýfal.

Na provoz dispečinku městkého kamerového dohlížecího systému (MKDS) jsou vyčleněni čtyři zaměstnanci. Pracovníci MKDS jsou převážně civilní zaměstnanci zařazení do dvanáctihodinových turnusových směn s nepřetržitým provozem.

 

 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kamera, Riegerova, Lipenská, České Budějovice, videokamera, kamerový systém

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Riegrově ulici přibyla nová kamera městského kamerového systému  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.