Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Modeláři z celé republiky se sešli v Týně nad Vltavou

Plastikové modely vojenské techniky, letadel, lodí, automobilů, včetně rádiem řízených tahačů a nákladních vozů, přilákaly v sobotu 28. dubna do Týna nad Vltavou stovky návštěvníků. Důvodem byly hned dvě souběžně pořádané celostátně významné modelářské akce, na nichž se veřejnosti představili konstruktéři technických maket z celé České republiky.

Tradiční modelářskou soutěž a výstavu plastikových modelů Vltavotýnský střep, pořádanou s mottem „...návrat do dětských let...“, v sále Městském kulturním domě Sokolovna a pátý ročník přehlídky rádiem řízených modelů tahačů a nákladních vozů Minitruck Show 2018 v sousední ČEZ sportovní hale podpořila jako hlavní partner, spolu s Jihočeským krajem, Skupina ČEZ v rámci programu letošního Oranžového roku v okolí Jaderné elektrárny Temelín.

 „Letos se v sokolovně sešly bez čtyř kusů rovné tři stovky modelů od zhruba stovky modelářů z celé České republiky, což je historicky zatím nejvyšší počet a o přibližně osmdesát modelů více, než loni,“ uvedl vedoucí Kroužku plastikových modelářů při Městském domu dětí a mládeže Týn nad Vltavou Zdeněk Bříza.
V Sokolovně letos soutěžili a vystavovali modeláři pošesté v řadě, předchozí ročníky pořádali v prostorách domu dětí. „Dům kultury nabízí větší, příjemnější a reprezentativnější prostředí. Navíc hned o pár kroků odsud se koná souběžně Minitruck Show, takže návštěvníci mají obě akce v podstatě na jednom místě,“ poznamenal Bříza s tím, že nejpočetnější je tradičně dětské publikum.

Mezi účastníky Vltavotýnského střepu se letos zařadili modeláři nejen z různých jihočeských klubů, ale také třeba z Prahy, Mariánských Lázní, Liberce, Jihlavy, Moravských Budějovic, Ostravy a dalších míst. Na „sousední“ přehlídce Minitruck Show se prezentovalo celkem 28 modelářů. „Zastoupení zde má například Praha, Varnsdorf, Most, Pardubice, Mladá Boleslav,“ vyjmenoval Jaromír Habrnal, hlavní organizátor akce.Starosta Týna nad Vltavou Milan Šnorek v této souvislosti připomněl, že Vltavotýnský střep i Minitruck Show již zaujaly pevné místo v kalendáři nejvýznamnějších modelářských událostí v tuzemsku. „Samozřejmě nás těší nejen rostoucí zájem účastníků a návštěvníků, ale rovněž vysoké renomé obou akcí, které dělají dobrou reklamu celému městu. Je skvělé, že si pořadatelé nekonkurují, ale naopak spolupracují. Domnívám se, že oceněním jejich aktivit a práce, je důležitá a zasloužená podpora města, temelínské elektrárny a Jihočeského kraje,“ konstatoval starosta.

Tisková zpráva

Štítky modelář, Týn nad Vltavou, modely, letadla, auta, Česko, ČEZ, Jihočeský kraj, Jaderná elektrárna Temelín, Praha, Měst.dům dětí a mládeže, rozhlas, nákladní vůz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modeláři z celé republiky se sešli v Týně nad Vltavou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.