Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hobby na českobudějovickém výstavišti potrvá pět dní a nabídne zábavu pro celou rodinu

Hobby, výstava nejen pro zahrádkáře, pěstitele, kutily a chovatele, letos přinese řadu novinek. Pětidenní akce, při níž se představí tři stovky vystavovatelů a při které návštěvníci najdou inspiraci, nápady, vybavení pro zahradu, dílnu a volný čas, začíná už ve středu 9. května. A až do neděle 13. května na českobudějovickém výstavišti Hobby také nabídne bohatý doprovodný program i zábavu při různých soutěžích. Z nich vzejdou například Kutil roku a Voříšek roku.

Tradičně se na Výstavišti České Budějovice při výstavě Hobby 2018 od středy 9. května do neděle 13 května představí zástupci firem s nářadím pro zahradu. Chybět nebude široká nabídka sadby bylin, semen, okrasné květiny, trvalky, skalničky, keře, okrasné a ovocné stromy. V nabídce budou i zavlažovací systémy, motorové pily, křovinořezy, sekačky, zahradní nábytek, skleníky, zahradní krby apod.

Rozměrná kompostárna bude připravena na ploše číslo 102. Každý zájemce si bude moci vzít s sebou domů kompost, odborníci z Biologického centra Akademie věd České republiky vysvětlí v rámci naučné show fáze vzniku kompostu a jak si ho doma vyrobit. Samozřejmě k zakoupení budou i kompostéry.

Bohatý doprovodný program

Za hlavní bránou bude po celou dobu výstavy Hobby nově fungovat dětský koutek včetně odpočinkové a relax zóny. Děti se budou moci svést na ponících, šlapacích motokárách, kolotočích, postaveno pro ně bude nafukovací iglú plné hraček, skákací hrad, interaktivní naučné tabule a mnoho dalšího. Návštěvníci si například změří sílu úderu díky boxerskému trenažeru nebo vyzkouší jízdu na elektrickém longboardu. Odpočinek zajistí relaxační pytle, vaky i houpací síť.

V Pivovarské zahradě kromě tradičního dechovkového programu vystoupí v sobotu oblíbená rocková kapela Parkán. Nově bude probíhat řada soutěží. Během víkendu na výstavištním rybníku rybářské závody Chyť a pusť, pruty i návnady budou k zapůjčení zdarma na místě. V Pivovarské zahradě pak Soutěž v pití Budvaru nebo o Největšího jedlíka cmundy.

Po celých pět dní budou probíhat například i tvůrčí dílny, poradny, agility v pavilonu Z. 

Kutil roku a Voříšek roku

V sobotu na Výstaviště zavítá Láďa Hruška, který přijede se svojí show Vychytávky Ládi Hrušky a zároveň vyhlásí vítěze Kutila roku 2018. Tato soutěž je určena pro všechny šikovné kutily, kteří si doma vlastními silami vyrobili, postavili, navrhli cokoliv originálního a funkčního. Každý může svůj projekt osobně přinést, u větších a rozměrnějších výrobků stačí fotografie. Kutilové své projekty představí, poskytnou rady a návody na výrobu. Výherce bude vybrán na základě hlasování návštěvníky výstavy Hobby, vítěze vyhlásí a ceny předá Láďa Hruška a zároveň vítěz se na místě zúčastní natáčení do pořadu Vychytávky Ládi Hrušky. Odměnou bude benzínová sekačka, kutil na druhém místě získá zapůjčení elektromobilu na víkend a aku vrtačka bude třetí cenou. Přihlášení soutěžící mají vstup na výstavu Hobby zdarma.

Pořadatelé Hobby obnovili tradici a v neděli 13. května se bude opět po letech volit nejhezčího a nejšikovnějšího Voříška roku. Všichni, kdo se do soutěže se svým pejskem přihlásí, mají vstup na výstavu Hobby zdarma. Vítěze vyhlásí a ceny předá oblíbený moderátor Karel Voříšek.

Přihlášky na soutěže Kutil roku 2018 a Voříšek roku 2018 jsou na webu, kde zájemci najdou i veškeré informace o 27. ročníku výstavy Hobby, stejně tak na Facebooku

Brány Hobby se po celých pět dní, tedy od středy 9. do neděle 13. května, budou otevírat vždy v devět hodin ráno a zavírat se budou úderem osmnácté hodiny. Kromě neděle, kdy výstava končí v sedmnáct hodin.

Tisková zpráva

Štítky společnost, výstava, hobby, výstaviště, České Budějovice, soutěž, Karel Voříšek, kongresové centrum, zahrada, zábava, Láďa Hruška, kompost, Facebook, Biologické centrum AV ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hobby na českobudějovickém výstavišti potrvá pět dní a nabídne zábavu pro celou rodinu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.