Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Rolničkové dny vybraly na nový mikrobus

Lidé v jedenácti jihočeských městech přispěli při letošní veřejné pouliční sbírce s názvem Rolničkové dny 92 059 korunami na nákup nového mikrobusu pro Diakonii Rolnička.

„Máme velikou radost, protože díky výtěžku letošní sbírky už máme celou potřebnou částku na nákup nového mikrobusu,“ říká koordinátorka sbírky Ludmila Pokorná.

Moc děkujeme všem, kdo nám v minulém týdnu přispěli. Výsledek sbírky je pro nás důkazem, že žádný dar není malý a že i příspěvek ve výši třiceti korun do sbírkové pokladničky má smysl. Náš velký díky patří i mladým lidem, kteří si na sebe minulý týden oblékli žlutá trička a se zapečetěnými pokladničkami pro nás v jedenácti městech Jihočeského kraje vybírali. Jednalo se studenty středních a vysokých škol, žáky základních škol a skautky a skauty. Bez nich bychom to nedokázali,“ dodává Pokorná.

Diakonie Rolnička pomáhá téměř 120 dětem i dospělým s mentálním a kombinovaným postižením z celého Táborska. Aby služby byly dostupné všem, kdo je potřebují, Rolnička provozuje službu dopravy.

„V současné době máme čtyři mikrobusy, které obsluhují šest tras a denně najednou více jak 800 kilometrů. Vzhledem k velké vytíženosti aut bude nutné jedno z nich letos nahradit novým. A právě na něj teď máme díky výtěžku letošního, už sedmnáctého ročníku sbírky. Klienti Rolničky tak v září vyjedou novým mikrobusem," vysvětluje Pokorná.

V jednotlivých jedenácti jihočeských městech přispěli jejich obyvatelé těmito částkami: Chýnov – 13 943 korun, Bechyně – 7448 korun, Jindřichův Hradec – 13 312 korun, Tábor – 36 789 korun, České Budějovice – 52 569 korun, Veselí nad Lužnicí – 12 738 korun, Planá nad Lužnicí – 5557 korun, Soběslav – 15 232 korun, Třeboň – 13 783 korun, Kardašova Řečice – 11 843 korun, Sezimovo Ústí – 8 845 korun.

Autoři | Foto Facebook Rolnička

Štítky společnost, diakonie, Rolnička, sbírka, výtěžek, mikrobus, Ludmila Pokorná, Diakonie Soběslav, Jihočeský kraj, okres Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rolničkové dny vybraly na nový mikrobus  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.