Kuchařský národní tým, v čele s budějčákem Janem Horkým, zvítězil na prestižní kuchařské souěži v Singapuru. Šestičlenný tým představil předkrm z lososa a mušlí, jako hlavní chod hovězí líčka a roštěnou, jahody a kokosové pyré podával jako desert. Nyní se kuchaři připravují na mistrovství světa v Lucembursku.
„Těší nás to o to více, že jsme porazili i minulé vítěze kuchařské olympiády Singapur a i Hong Kong, který byl druhý. A je to v historii českého národního týmu největší úspěch,“ popsal pocity z výhry kapitán týmu Honza Horký.
Prvním úkolem kuchařů bylo tříchodové menu pro 85 lidí. „Jako předkrm připravil náš tým terinu z halibuta a královského kraba. Hlavní chod obsahoval telecí svíčkovou, omáčku z foie gras. Dezert byl postavený na čokoládě a maracuji,“ popsal Horký.
Honza Horký se soškou bronzového Lva pro vítěze.
Druhý den přinesl českému kuchařskému týmu zlatou medaili za kuchařskou část a bronz za část cukrářskou. Ve finále se utkaly kromě českého týmu také Tchaj-wan a Nový Zéland. Úkolem bylo do hodiny vymyslet menu pro padesát lidí. Nehodnotila se ale jen samotná chuť. Komisaři se například zaměřili i na chod kuchyně nebo stáhnuté vlasy a oholené vousy.
Kuchařský národní tým si tak ze Singapuru odvezl nejen první místo a titul absolutních vítezů, ale také bronzového Lva pro vítěze. Nyní se kuchaři připravují na mistrovství světa v Lucembursku, které bude na podzim.
Za Budějce nesoutěžil jen kapitán Jan Horký, ale i Martin Pudil, který je šéfkuchařem v hlubocké Lovecké chatě.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.